Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum vezi tot »

Viorica Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis să semneze decretele. Vom merge în Parlament cu o nouă propunere de Guvern

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze de îndată decretele și să respecte Constituția pe vezi tot »

Iohannis primește o „lovitură” de la CCR – este obligat să revoce miniștrii

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși vezi tot »

Viorica Dăncilă, discuții cu premierul Poloniei la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în vezi tot »

Vești BUNE pentru familiile cu doi sau mai mulți copii – Senatul a adoptat programul Prima Casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului “Prima Casă”. Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu vezi tot »

 

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

guvern gol

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului, investiție estimată la circa 190 de milioane de lei.

“În ședința de Guvern de astăzi (miercuri – n.r.) facem încă un pas pentru încurajarea inițiativei private prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerțului. În acest sens, la inițiativa Ministerului Justiției, vom aproba printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiții, a sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului”, a afirmat Premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței Executivului.

Premierul a mai precizat faptul că proiectul va ușura procedura înregistrării la Registrul Comerțului.

“Din acest proiect în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, Oficiul Național al Registrului Comerțului își va extinde serviciile digitale oferite. Astfel, se va constitui un portal public de interacțiune electronică cu clienții, care va avea beneficii importante pentru cetățeni și mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluționare a cererilor depuse și furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea și furnizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghișeu și a deplasărilor la diferite instituții”, a conchis Dăncilă.