Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Hamas cere populaţiei din Gaza să rămână acasă şi să ignore ordinele israeliene de evacuare

391709862_704905271670536_9060253704575808132_n

Hamas le cere palestinienilor să rămână în casele lor după ce Israelul a emis ordine de evacuare generală în Gaza avertizând că un atac masiv este iminent.

Autoritatea Hamas care se ocupă de refugiaţi a făcut apel la locuitorii din nordul teritoriului să “rămână neclintiţi în casele lor şi să rămână fermi în faţa acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupant”, relatează Associated Press, citat de News.ro.

Israelul a ordonat evacuarea în 24 de ore a nordului Fâşiei Gaza, inclusiv a oraşului Gaza, unde locuiesc circa 1,1 milioane de persoane.

Palestinienii ar putea fugi doar în sudul Fâşiei Gaza, în condiţiile în care Israelul a izolat complet teritoriul.

ONU spune că 400.000 de palestinieni şi-au părăsit deja locuinţele

Armata israeliană a declarat că va acţiona “în mod semnificativ” în oraşul Gaza în următoarele zile, iar civilii se vor putea întoarce doar atunci când va fi făcut un alt anunţ.

“Civili din oraşul Gaza, evacuaţi-vă spre sud pentru siguranţa voastră şi a familiilor voastre şi distanţaţi-vă de teroriştii Hamas care vă folosesc ca scuturi umane”, a declarat armata într-un comunicat.

„Teroriştii Hamas se ascund în oraşul Gaza în interiorul tunelurilor de sub case şi în interiorul clădirilor populate cu civili nevinovaţi”, afirmă armata.

Un oficial al Hamas a declarat că avertismentul privind relocarea din Gaza este “propagandă falsă” şi a îndemnat cetăţenii să nu se lase păcăliţi.

Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că este imposibil ca o astfel de mişcare de persoane să aibă loc “fără consecinţe umanitare devastatoare”. Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a calificat drept “ruşinos” răspunsul ONU la avertismentul Israelului către locuitorii din Gaza.

Israelul a jurat să anihileze gruparea militantă Hamas, care a condus atacurile de sâmbătă.