Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este “inuman” ca vezi tot »

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții vezi tot »

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu conduce detașat în sondaje

Conform cotidianul.ro, Lia Olguța Vasilescu conduce în topul preferințelor electoratului cu 49%. Pe locul doi e Antonie Solomon cu 20%, vezi tot »

Cosmin Vasile, propunerea PSD Dolj la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județen Dolj. ” Vă mulțumesc pentru vezi tot »

 

Hipodromul craiovean – proiectul Olguței Vasilescu

646x404

Hipodromul craiovean a luat fiinta in 1903, odata cu Parcul Bibescu, actualmente Nicolae Romanescu. Arhitectul francez Edouard Redont reusea sa obtina, in anul 1900, medalia de aur la Expozitia Internationala de la Paris pentru planurile acestui parc, inclus acum in cea mai importanta categorie de monumente, iar Hipodromul craiovean era considerat, la inceputul secolului al XX-lea, al treilea ca importanta din Europa.

Nobilii Băniei, care vazusera cat de necesare erau la Paris sau Londra hipodromurile pentru viata sociala a aristocratiei, au solicitat o constructie similara, iar Redont a dat curs acestei cereri considerand ca veniturile pe care le va aduce municipalitatii vor acoperi cheltuielile pentru intretinerea intregului parc.

In urma cu cativa ani, primaria Craiova a reusit sa obtina prin hotarare de guvern proprietatea exclusiva a hipodromului si deci si dreptul de a face investitii si de a reda circuitului sportiv aceasta parte importanta a Parcului Romanescu. Avem proiect de reabilitare a celor 20 de ha de teren aferente hipodromului, in care nu am putut investi bani europeni atunci cand am refacut toata partea de infrastructura din restul parcului, fiindca nu detineam actele de proprietate. In anii urmatori va fi una dintre prioritatile noastre, a declarat Lia Olguța Vasilescu.