IMAGINI ȘOCANTE din Spitalul Matei Balș: ‘Pacienți pe holuri, în paturi de campanie, stau la oxigen, medicii nu apucă să bea un pahar cu apă’

Faptul că România abia mai poate face valului de pacienți de COVID-19 nu mai este de luni bune o noutate. vezi tot »

Reprezentantul României la OMS CALMEAZĂ spiritele ÎNCINSE: vaccinarea anticoronavirus NU poate avea reacții adverse

Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare și nu se poate pune problema că vezi tot »

Marcel Ciolacu face o declarație șocantă: ‘Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID’

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a vorbit, marți seara, despre declarațiile lui Klaus Iohannis, care anunță că România va primi luna vezi tot »

Ion Prioteasa: „Alături de colegii din PSD, vom accelera dezvoltarea comunităților locale“

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea pentru ca, începând din anul 2004, timp de 4 mandate, să conduc, vezi tot »

Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Odată cu izolarea la domiciliu a ministrului Violeta Alexandru, ar exista un blocaj incredibil în cadrul Guvernului Orban. Cel puțin, vezi tot »

 

Hipodromul craiovean – proiectul Olguței Vasilescu

646x404

Hipodromul craiovean a luat fiinta in 1903, odata cu Parcul Bibescu, actualmente Nicolae Romanescu. Arhitectul francez Edouard Redont reusea sa obtina, in anul 1900, medalia de aur la Expozitia Internationala de la Paris pentru planurile acestui parc, inclus acum in cea mai importanta categorie de monumente, iar Hipodromul craiovean era considerat, la inceputul secolului al XX-lea, al treilea ca importanta din Europa.

Nobilii Băniei, care vazusera cat de necesare erau la Paris sau Londra hipodromurile pentru viata sociala a aristocratiei, au solicitat o constructie similara, iar Redont a dat curs acestei cereri considerand ca veniturile pe care le va aduce municipalitatii vor acoperi cheltuielile pentru intretinerea intregului parc.

In urma cu cativa ani, primaria Craiova a reusit sa obtina prin hotarare de guvern proprietatea exclusiva a hipodromului si deci si dreptul de a face investitii si de a reda circuitului sportiv aceasta parte importanta a Parcului Romanescu. Avem proiect de reabilitare a celor 20 de ha de teren aferente hipodromului, in care nu am putut investi bani europeni atunci cand am refacut toata partea de infrastructura din restul parcului, fiindca nu detineam actele de proprietate. In anii urmatori va fi una dintre prioritatile noastre, a declarat Lia Olguța Vasilescu.