Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

În culise se lucrează la Marele Plan: PSD și PNL pregătesc o strategie cum nu s-a mai văzut în România

PNL-ul-a-dat-mâna-cu-PSD-ul-pentru-o-alianță.-Campania-electorală-precedentă-a-PNL-ului-era-bazată-pe-excluderea-PSD-ului-de-pe-scena-politică.

Liderii PSD și PNL pregătesc alegerile locale și europarlamentare, dar, în culise se negociază un plan mult mai amplu. Cele două partide plănuiesc să vină cu un tandem președinte-premier, dar și un comisar european propus la comun de către cele două partide. Dacă se va materializa, această strategie ar fi una nemaivăzută pentru România, fiind obișnuiți ca cele două mari partide să se înfrunte la prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că partidul lucrează la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe liderul PNL Nicolae Ciucă. El a precizat că personal crede în acest proiect prezidenţial, şi-l doresc, dar în situaţia în care vor merge împreună. PSD şi PNL, vor vedea şi vor analiza. Stroe a mai spus că oferta, dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante, inclusiv funcţia de comisar european.

Ionuţ Stroe a fost întrebat la Prima News dacă este pregătit să îl voteze pe  Marcel Ciolacu la prezidenţiale.

”Nu vă ascund că lucrăm la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe domnul Ciucă, cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea şi vom analiza.(.. ) Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a spus Stroe.