Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

În culise se lucrează la Marele Plan: PSD și PNL pregătesc o strategie cum nu s-a mai văzut în România

PNL-ul-a-dat-mâna-cu-PSD-ul-pentru-o-alianță.-Campania-electorală-precedentă-a-PNL-ului-era-bazată-pe-excluderea-PSD-ului-de-pe-scena-politică.

Liderii PSD și PNL pregătesc alegerile locale și europarlamentare, dar, în culise se negociază un plan mult mai amplu. Cele două partide plănuiesc să vină cu un tandem președinte-premier, dar și un comisar european propus la comun de către cele două partide. Dacă se va materializa, această strategie ar fi una nemaivăzută pentru România, fiind obișnuiți ca cele două mari partide să se înfrunte la prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că partidul lucrează la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe liderul PNL Nicolae Ciucă. El a precizat că personal crede în acest proiect prezidenţial, şi-l doresc, dar în situaţia în care vor merge împreună. PSD şi PNL, vor vedea şi vor analiza. Stroe a mai spus că oferta, dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante, inclusiv funcţia de comisar european.

Ionuţ Stroe a fost întrebat la Prima News dacă este pregătit să îl voteze pe  Marcel Ciolacu la prezidenţiale.

”Nu vă ascund că lucrăm la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe domnul Ciucă, cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea şi vom analiza.(.. ) Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a spus Stroe.