Olguța Vasilescu, reacție explozivă după ce Orban a anunțat că a DEMIS-O din Guvern

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a mai dat un rând de oameni ai PSD afară din Guvern, printre care vezi tot »

Ședință la PSD – Liderii filialelor județene, convocați de Dăncilă

Social-democrații se reunesc, miercuri, începând cu ora 17:00, într-o nouă ședință, pentru a stabili strategia partidului în cel de-al doilea vezi tot »

Olguța Vasilescu, schimb de replici cu noul ministru al Muncii: ‘V-am întrebat cu subiect și predicat, nu dacă respectați Legea salarizării’

Olguța Vasilescu a avut un schimb de replici cu Violeta Alexandru, la discuțiile din comisia pentru muncă a Camerei. Deputatul PSD vezi tot »

Viorica Dăncilă îl NIMICEȘTE pe președinte, după ce acesta a spus PAS dezbaterii electorale: Cum e cu ‘atitudinea arogantă, domnule Iohannis?

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, distribuie pe pagina de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, vezi tot »

Să nu uităm! Klaus Iohannis a renunțat la datoria istorică a Germaniei față de România de 19 miliarde de euro

După ce Klaus Iohannis a ajuns președintele României, cu intervenții de afară și după ce, în urma conflictului din Ucraina, vezi tot »

 

Inspecția Judiciară, raport bombă: Lista abuzurilor comise de DNA, sub conducerea lui Kovesi, asupra magistraţilor din toată ţara

kovesi_1-605x

Laura Codruța Kovesi a semnat, când era șef DNA, adrese prin care cerea ca interceptările din dosarul fostului procuror general de la Oradea să fie transmise, săptămânal către două unități militare din SRI. După interceptări, dosarul a fost lăsat în nelucrare un an și apoi clasat, arată raportul IJ, conform Mediafax.

Reprezentanții Inspecției Judiciare au constatat mai multe situații în dosarele cu magistrații de la DNA, iar multe dintre acestea au vizat interceptările dispuse în cauze care, ulterior, au rămas în nelucrare și au fost clasate.

Potrivit concluziilor raportului Inspecției Judiciare, informațiile obținute de anchetatori în urma interceptărilor magistraților au fost trimise, în calitate de beneficiari principali sau secundari (în funcție de situație) și unor unități militare din cadrul SRI. Totodată, au fost și situații în care autorizațiile emise de instanță au fost direct puse în aplicare de o unitate militară din SRI în baza protocolului din 2009, încheiat între Parchetul General și Serviciu.

Un dosar de la DNA structura centrală (deschis în 2014) și trimis ulterior la serviciul teritorial Oradea (2016) a vizat anchetarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea de la acel moment (Aurel Mascaș), care a fost interceptat în baza a patru mandate de supraveghere tehnică.

Inspectorii judiciari au identificat mai multe adrese al DNA – central, toate semnate de șeful Direcției de la acel moment, Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă DNA solicita ca rezultatul mandatelor de supraveghere să fie transmis, săptămânal, către două unități militare din SRI, în calitate de beneficiari secundari. Motivul a fost „efectuarea în condiții optime a urmării penale”.

Inspectorii au mai găsit o adresă semnată tot de Laura Codruța Kovesi către SRI, prin care cerea, în baza protocolului din 2009, sprijin tehnic și analitic în dosar.

Într-un alt dosar de la DNA Oradea, procurorul de caz a cerut într-un dosar penal interceptarea pentru 30 de zile pentru judecător, avocat și alte persoane, dar și autorizarea înregistrărilor audio-video în mediul ambiental, pe momente operative.

În același referat, inspectorii judiciari au mai constatat documente care arătau:

- interceptările și înregistrările aprobate mai sus vor fi efectuate de SRI Bihor, în colaborare cu operatorii de telefonie mobilă;

- redarea convorbirilor și exploatarea materialelor să revină tot SRI Bihor;

- înregistrările audio-video în mediul ambiental și de imagini și redarea discuțiilor înregistrate vor fi efectuate de aceeași structură.

Instanța de la Curtea de Apel Oradea a autorizat măsurile solicitate în martie 2013, însă în perioada martie 2013 – februarie 2014 dosarul a rămas în nelucrare. În iulie 2014, cauza a fost clasată.

Inspectorii judiciari au verificat dosarele de la DNA cu magistrați instrumentate în perioada 2014-2018. În urma plenului de marți, care a durat 7 ore, a fost validat raportul Inspecției Judiciare privind dosarele de pe rolul DNA cu magistrații. Subiectul creat numeroase discuții contradictorii între membrii CSM.