Școli și grădinițe la cele mai înalte standarde. Unde se află cele mai moderne unități de învățământ din tot județul?

A început școala în urmă cu două săptămâni, dar, în mediul rural, puțini sunt elevii care au pășit în clădiri vezi tot »

Ionel Ovidiu Gîngioveanu: „Sunt proiecte de suflet pe care le-am demarat deja și care vor schimba total fața localității”

Localitate de peste 5000 de locuitori, desfășurată pe malul drept al Jiului, comuna Valea Stanciului a fost mult timp încremenită vezi tot »

Constantin Niță, candidatul PSD pentru primăria Afumați: „Vreau să-mi ajut comunitatea“

Constantin Niță, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Afumați, este, fără îndoială, unul dintre cei mai vezi tot »

Aurica Giurcă, cu siguranță singura cale către o administrație modernă și o comunitate împlini

Comuna Sălcuța, aflată la nici 40 de kilometri de Craiova, este departe de ceea ce ar trebui să reprezintă o vezi tot »

Ion Moraru vrea să continue proiectele de dezvoltare ale comunei la Botoșești Paia

Ion Moraru vine să continue vechile proiecte ale comunei Botoșești Paia. A depus mari eforturi și a și așteptat foarte vezi tot »

 

Ion Calopăreanu, candidatul PSD pentru primăria Urzicuţa: „Trebuie să avem grijă de oameni“

candidat Urzicuta ion calopareanu

Născut şi crescut în Urzicuţa, Ion Calopăreanu, candidatul PSD pentru funcţia de primar, cunoaşte toate problemele cu care se confruntă localitatea. Experienţa celor trei mandate de consilier local l-au făcut să înţeleagă faptul că prioritatea oricărei administraţii trebuie să fie oamenii. 

„Înainte de toate vreau să subliniez faptul că sunt singurul candidat născut şi crescut aici, în Urzicuţa. Nu spun asta ca pe un reproş la adresa contracandidaţilor mei, dar consider că acest lucru îmi oferă avantajul de a cunoaşte cel mai bine problemele şi nevoile acestei comunităţi“, spune Ion Calopăreanu. Este convins că, pentru ca o administraţie să aibă succes, ea trebuie să pună în centrul strategiilor de investiţii oamenii din localitate. „Obligaţia şi datoria noastră, ca şi aleşi locali, este să ne ocupăm de problemele şi nevoile comunităţii, ale oamenilor. De aceea, pentru mine, partea socială este extrem de importantă.
Să ştiţi că locuitorii comunei noastre au, în mare parte, aceleaşi doleanţe şi aşteptări de la primarul lor ca oricare alt om din această ţară: apă, canalizare şi străzi asfaltate. De aceea, în ultimii patru ani, administraţia PSD, din care am făcut parte, a implementat două proiecte extrem de necesare, respectiv realizarea unui sistem de canalizare pentru apa menajeră, în valoare de peste 1,5 milioane de euro, bani proveniţi din PNDR, precum şi completarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, investiţie de peste 220.000 de euro, derulată prin PNDL“, a menţionat candidatul PSD.
Pe lista investiţiilor implementate ori care au fost începute mai apar amenajarea căminului cultural Urzica-Mare (aproximativ 100.000 de euro), realizarea unui sistem de supraveghere video (aproximativ 80.000 de euro), precum şi dotare Şcolii Gimnaziale „Barbu Ionescu“ (aproximativ 110.000 de euro).

Urmează alţi patru ani de investiţii

Referitor la ce urmează, Ion Calopăreanu mizează pe continuitate. „Este foarte important că, în următorii patru ani, să avem şansa să mergem mai departe cu proiectele administraţiei PSD. Sunt deja numeroase proiecte pentru care s-au demarat procedurile şi am convingerea că le putem implementa, astfel încât să îmbunătăţim semnificativ nivelul de trai în comuna Urzicuţa“, a precizat candidatul social-democrat. Pe lista proiectelor sale se află modernizarea a peste 8 kilometri de drumuri, racordarea localităţii la reţeaua de gaze, finalizarea sistemului de canalizare a apelor menajere la nivelul întregii comune şi racordarea, gratuită, a tuturor gospodăriilor la reţeaua de canalizare, amenajarea locurilor de joacă la grădiniţele de pe raza localităţii ori montarea de panouri solare la Şcoala Gimnazială „Barbu Ionescu“ şi la staţia de apă a localităţii pentru reducerea costurilor cu energia electrică. „Avem deja stabilite ţintele pentru perioada care urmează. Pe lângă cele prezentate mai sus, aş vrea să menţionez că una dintre priorităţile mele o reprezintă stimularea creării de noi locuri de muncă la nivelul localităţii. În acest sens, voi sprijini realizarea, printr-un parteneriat public-privat, a unei ferme agricole de legume de tip aquaculture, precum şi a unei fabrici de jante. Am purtat discuţii pe marginea acestor proiecte şi sunt optimist că vom reuşi să le vedem funcţionale.
Este vital să oferim oamenilor din localitate oportunităţi de angajare, astfel încât să nu mai fie obligaţi să plece în căutarea unor locuri de muncă. Aşa îi putem ajuta cel mai mult. Plus că vom genera venituri suplimentare la buget, bani care pot fi folosiţi pentru susţinerea altor programe şi proiecte“, a spus Ion Calopăreanu, care a adăugat că, pe lista sa de proiecte, este şi amenajarea bălţilor de pe raza comunei în zone destinate pescuitului şi agremententului. 

 Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
Executat de PFA ILIE VIRGIL DANIEL CONSULTING
CUI Mandatar Financiar: 21200019