Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

IPJ Dolj: Porţi deschise de Ziua Internaţională a Copiilor

Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj și-a deeaschis azi porțile pentru cei mai tineri craioveni, cu intenția de le oferi un cadou inedit cu ocazia zilei de 1 Iunie, ziua copiilor de pretutindeni. Am avut plăcerea să fim vizitați de copii de la Grădinița Elena Farago, de la Școlile Traian și Alexandru Macedonski și de la Colegiul Național Ștefan Velovan din Craiova.

În curtea Inspectoratului, copii au făcut cunoștiință cu polițiștii de la “mascați” – Serviciul de Acțiuni Speciale și au putut să atingă și să se “joace” cu armele și dispozitivele din dotarea forțelor speciale ale poliției române. Au intrat apoi „pe mâna” polițiștilor criminaliști, care le-au arătat cum se iau amprentele și cum se procesează locul faptei cu diferite aparate și substanțe folosite în activitatea dumnealor. Micuții vizitatori au mai văzut cum funcționează un aparat radar, precum și un etilotest, aflate în dotarea autospecialelor de poliție rutieră. După aceste momente, copiii au avut parte de momentul cel mai “gustat” din întreaga lor vizită, și anume demonstrația oferită de Gipsy și Cora, doi câini polițiști, care i-au impresionat în mod deosebit pe copii prin felul cum reacționau la comenzile conductorilor și cum i-au prins pe cei doi „hoți”. Apoi, copiii au făcut un tur al Inspectoratului, vizitând Dispeceratul 112, Serviciul Criminalistică, cu laboratoarele AFIS, IMAGETRACK și poligraful – temutul detector de minciuni, precum și poligonul de tragere. La finalul vizitei, micuții au primit baloane și dulciuri din partea polițiștilor și au erau convinși că toți vor să se facă polițiști…. Comunicat IPJ Dolj

 

www.nouapresa.ro