Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

Ipocrizia sancțiunilor împotriva Rusiei: SUA cumpără petrol rusesc, via India

62273575

În pofida sancţiunilor, petrolul rusesc continuă să fie livrat către SUA şi alte state prin India, potrivit unui raport al Petro-Logistics, scrie Insider.

Importurile indiene de ţiţei rusesc au crescut vertiginos în acest an datorită preţurilor din ce în ce mai mici pe baril. India a importat, din aprilie şi până în iunie, aproximativ 583.000 de barili de ţiţei rusesc pe zi, comparativ cu 36.000 în 2021, a declarat Petro-Logistics. Între timp, exporturile Indiei de produse petroliere au crescut semnificativ, pe fondul crizei energetice din Occident.

Deşi rămâne dificil să se dovedească cu certitudine că ţiţeiul importat de SUA şi de alte state este de provenienţă rusească, o serie de rapoarte ulterioare ar putea determina cu exactitate originea petrolului.

SUA au interzis complet petrolul rusesc, în timp ce alte state au adoptat sancţiuni fără a interzice direct petrolul Moscovei. Dintre ţările care au aplicat sancţiuni, Coreea de Sud a importat 31.000 bpd, Singapore 23.000 bpd, iar SUA 15.000 bpd. Australia şi câteva ţări europene au fost, de asemenea, printre importatorii de top de produse petroliere ruseşti.

SUA au importat în mare parte benzină, cumpărând adesea produse petroliere din India pentru sezonul de vârf, potrivit Petro-Logistics.

„Este foarte dificil din punct de vedere practic să identifici dacă petrolul din Rusia ajunge în ţările care au impus sancţiuni. Cu toate acestea, din cauza naturii fungibile a petrolului, datele pot arăta cel puţin unde se află rafinăriile indiene care au ţiţei rusesc în amestecul lor de materie primă”, conform raportului în cauză.