Softrans – a intrat în forţă pe ruta Craiova-Bucureşti-Braşov. Preţul unui bilet este de 47,5 lei

Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic circulă pe ruta Craiova-Bucureşti-Braşov şi retur, biletele putându-se procura la urcare sau vezi tot »

Lia Olguţa Vasilescu: “Sperăm să atragem şi alţi investitori americani”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, împreună cu viceprimarul Craiovei au avut o îmtâlnire cu Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al vezi tot »

Gică Popescu, comportament ŞOCANT după gratii

Gică Popescu primeşte lovitură după lovitură. După ce a îndurat pierderea tatălui său, la scurt timp, Gică Popescu a mai vezi tot »

Încă o crimă ODIOASĂ în Olt. Şi-a ucis soţia din gelozie, chiar în faţa copiilor

Încă o crimă odioasă s-a produs în judeţul Olt, după ce la finalul săptămânii trecute un tată şi-a spânzurat cele vezi tot »

GORJ / Copii opăriţi cu apă clocotită, transportaţi în stare gravă la spital cu elicopterul

Doi copii din Gorj au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au opărit cu apă clocotită. Părinţii au vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.