Primăria investeşte 8 milioane de euro în Spitalul Municipal

Scheletul de beton de pe Calea Bucureşti, de lângă Spitalul Nr 3, va fi transformat de municipalitate într-un modern spital vezi tot »

Anul 2014 a fost un an al victoriei atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelul oraşului Craiova pentru PSD Dolj

PSD Dolj a raportat militanţilor roşii performanţele obţinute anul trecut. După cum reiese din statistici, anul 2014 a fost un vezi tot »

Claudiu Manda – din toamnă încă un mandat la şefia PSD Dolj

După ce a condus partidul către cel mai mare procentaj din istoria lui şi a reuşit să menţină filiala Dolj vezi tot »

Craiova a ajuns campioană la absorbţia de fonduri europene

“La gradul de absorbție a fondurilor europene anul 2014 Craiova este numărul unu. Avem un grad de absorbție de 45,2% vezi tot »

Municipalitatea premiază elevii olimpici

Elevii craioveni cu rezultate bune la învăţătură vor fi recompensaţi de municipalitate. Iniţiativa a aparţinut primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.