Olguța Vasilescu: A început lucrul la cea de-a doua fabrică ETI

„Astazi am vizitat fabrica de biscuiți ETI, o investiție de aproximativ 45 milioane euro pe care am reușit să o vezi tot »

Trei clanuri de romi din Craiova au făcut avere prin folosirea copiilor la cerşit în Disneyland. Minorii reuşeau să facă 7000 de euro pe zi

Şase persoane din Craiova au fost reţinute pentru 24 de ore şi sunt acuzat de trafic de persoane, furt calificat vezi tot »

Bugetul Craiova Capitală a Culturii 2021, la jumătate faţă de cel de la Cluj

Aproximativ 1 milion de euro a cheltuit Asociaţia Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021. Comparativ, Clujul a cheltuit de două vezi tot »

Craiova / Noi sensuri unice

Începând cu data de 13.02.2016 se va pune în aplicare Hotărârea nr. 3/2016 a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere vezi tot »

Azi se finalizează lucrările la canalizarea din Bariera Vâlcii

Lucrările în Bariera Vâlcii se aproapie de final. Un prim pas va fi făcut azi, când firma constructoare o să vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.