Ponta: Băsescu mai are o sută și ceva de zile, e sfârșitul lui; pe 22 decembrie ne vom recâștiga libertatea

Președintele PSD, premierul Victor Ponta că pe 22 decembrie românii își vor câștiga din nou libertatea, menționând că “peste 100 vezi tot »

Olguța Vasilescu: La alegerile prezidențiale vreau să votăm un român capabil să aducă schimbarea

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a declarat, marți, la Consiliul Național al PSD, că își dorește ca vezi tot »

Victor Ponta: Am convingerea că în noiembrie o să câștigăm

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat, marți, la Consiliul Național al partidului, ce are loc la vezi tot »

Claudiu Manda: PSD este pregătit să câștige alegerile prezidențiale! PSD este gata pentru o nouă victorie!

“Domnule preşedinte, stimaţi colegi bine ați venit la Craiova! Cetatea Băniei vă primește cu bucurie și este mândră să găzduiască vezi tot »

Victor Ponta: Cu o primăriţa ca Olguţa Vasilescu şi o organizaţie ca PSD Dolj nu aveam cum să nu aleg Craiova

Victor Ponta a dezvăluit luni seara la România TV, la emisiunea realizată de Victor Ciutacu, de ce a ales Craiova vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.