Fostul primar al comunei Cârna achitat în dosarul în care este acuzat de fals şi abuz în serviciu

Andrei Cornel, fostul primar al comunei Cârna, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de fals şi abuz în vezi tot »

Interlopul Ion Drăguşin a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. A cerut 70.000 de euro

Ion Drăguşin zis „Sile“, un cunoscut al lumii interlop din Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru vezi tot »

REZULTATE TITULARIZARE 2014. Ce note au luat profesorii din judeţul Dolj

În judeţul Dolj s-au înscris la examenul de titularizare 1210 profesori. Astăzi au fost afişate rezultatele parţiale atât pe site-ul vezi tot »

Mehedinți: O avarie la o turbină a pus în pericol funcționarea în condiții de siguranță a Hidrocentralei ”Porțile de Fier I”

O avarie produsă la o turbină a Centralei electrice românești de la Hidrocentrala ”Porțile de Fier I” a pus în vezi tot »

Ponta: Voi candida la prezidențiale, marți voi cere sprijinul partidului meu

Premierul Victor Ponta a afirmat că va candida la alegerile prezidențiale, punctând că, la Craiova, va cere sprijinul PSD pentru această vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.