Ponta arunca bomba: Basescu suspendat in ultima zi de mandat?

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la Antena 3, ca se asteapta la niste conflicte puternice in ultimele zile vezi tot »

Putin: Rusia va răspunde dacă SUA continuă planurile privind scutul antirachetă în Europa de Est

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia va răspunde dacă SUA continuă planurile privind instalarea elementelor scutului de vezi tot »

Ponta: Experiența cu F16 a intrat direct pe locul 1 în topul meu personal

Premierul Victor Ponta a mărturisit joi pe pagina sa de Facebook că zborul cu avionul de luptă F16 a fost vezi tot »

Mircea Geoană: România are tot interesul să aibă o prezență militară NATO permanentă pe teritoriul său

‘Așa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezență militară NATO permanentă în Polonia, cred că și România are vezi tot »

Un bărbat, în stare gravă după ce un microbuz cu 9 persoane s-a răsturnat

Un microbuz în care se aflau nouă persoane s-a răsturnat pe DN 65. Trei persoane au fost grav rănite în vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.