Olguţa Vasilescu: Nu am semnat scrisoarea pentru autostrada Craiova-Lugoj

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a venit cu precizări după ce numele ei a fost asociat cu semnarea către Comisia vezi tot »

Începe a treia dezinsecţie în Craiova

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 7 iulie-8 iulie 2015, a treia etapă a dezinsecției pentru combaterea țânțarilor din vezi tot »

Opt profesori din cadrul Facultăţii de Medicină din Craiova, suspectaţi de luare de mită

Optzeci de persoane vor fi aduse astăzi la audieri în urma unor percheziţii efectuate la Facultatea de Medicină din Craiova, vezi tot »

Radu Preda: “Nu mai sunt probleme pe Râului şi în Romaneşti”

Administratorul oraşului, Radu Preda, a anunţat că prblemele create de mizeria de pe Râului şi scandalurile din cartierul Romanescu au vezi tot »

Ionuţ Dumitrache, reales preşedinte TSD Dolj

Tinerii Social-Democraţi şi-au ales noul preşedinte: Ionuţ Dumitrache. Acelaşi din mandatul trecut. În sală au fost prezenţi şi liderii partidului: vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.