Olguţa Vasilescu, primită cu simpatie de angajaţii SC AVIOANE SA

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost miercuri dimineaţa în vizită la Fabrica de Avioane Craiova. Primăriţa a fost primită vezi tot »

Claudiu Manda: “La Orodel avem o echipă câştigătoare”

Președintele organizației Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, marți după-amiază, în comuna Orodel, la o întâlnire cu câteva vezi tot »

PSD Dolj merge tot pe mâna lui Ion Pavel la Sălcuţa

Președintele organizației Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, marți după-amiază, la două întâlniri cu susținătorii PSD din comuna vezi tot »

Candidatul PSD Terpeziţa, susţinut de Claudiu Manda

Președintele organizației județene Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, marți seară, împreună cu candidatul social-democrat pentru Primăria Terpezița, vezi tot »

Spitalul “Victor Babeş”, dotat cu echipamente medicale noi în ultimii patru ani

Unul din spitalele în care s-a investit masiv este Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova. Pacienţii au televizor vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.