150 de tinere din Oltenia obligate să se prostitueze în Italia. Cum au fost păcălite de proxeneţi

Membrii unei grupări de proxeneţi din Olt şi Gorj au fost condamnaţi defintiv de magistraţii Curţii de Apel Craiova la vezi tot »

Vâlcea alocă patru milioane euro proiectului “Craiova 2021 împreună cu Oltenia”

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat suma de 4 milioane de euro ca susţinere a Craiovei în lupta pentru câştigarea titlului vezi tot »

Festivalul Antic Pelendava, în Piaţa Fraţii Buzeşti

Aflat la a III-a ediţie, Festivalul Antic Pelendava se va ţine în perioada 10-11 octombrie în Piaţa Fraţii Buzeşti. Centrul vezi tot »

Se asfaltează în Bariera Vâlcii

Prima zi din lună a regăsit pe strada Bariera Vâlcii utilajele de asfaltare. După mai multe luni de disconfort, craiovenii vezi tot »

Colibri are pregătit un octombrie plin cu spectacole şi festivaluri

Teatrul Colibri îi aşteaptă pe craioveni într-o nouă călătorie prin lumea celor mai frumoase poveşti ale lumii, aduse în scenă vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.