Ce se va întâmpla cu bugetul pe 2017: Guvernul a decis totul

Membrii Guvernului au analizat în cadrul unei ședințe tehnice de lucru, proiectul legii bugetului pentru anul 2017 și au agreat vezi tot »

Teodor Meleșcanu dă de pământ cu Ambasadorul SUA: Nu agreăm dialogul prin presă!

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. Cei doi oficiali s-au vezi tot »

Lovitură de imagine a lui Liviu Dragnea – Întâlnire cu Donald Trump

Președintele PSD Liviu Dragnea și Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-au întâlnit cu președintele ales al SUA, Donald Trump. Întânirea a avut vezi tot »

Regulamentul pentru ridicarea maşinilor va fi pus pe site-ul primăriei

La sfârşitul anului trecut Guvernul a aprobat o Hotărâre care permite autorităţilor locale să reia activitatea de ridicare a maşinilor vezi tot »

Prima reacție a lui Liviu Dragnea după ce a ajuns în SUA

Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, se află în SUA, unde va participa, alături de premierul Sorin Grindeanu, vezi tot »

 

Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională

irinel_popescu

Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.
,,În centrul pe care îl conduc la început a fost înfiinţată o bancă de tumori, după aceea un laborator de genomică şi proteomică, după aceea un laborator de terapie celulară, în condiţiile în care exista deja o bază experimentală şi mai nou toate acestea există intenţia de a le aduna într-o clădire modernă, care se va numi Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională şi care este deja proiectată. Construcţia ei va începe în curând şi într-un an jumătate, maximum doi sperăm să fie gata şi să fie una dintre cele mai moderne unităţi de cercetare în domeniu. Faptul că acest proiect, dintr-o întreprindere al cărei demers a început în urmă cu trei ani de zile, începe să se contureze şi să devină o realitate palpabilă se datorează Ministerului Sănătăţii şi domnului ministru Eugen Nicolăescu”, a spus Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive şi Transplant Hepatic al I.C. Fundeni şi directorul proiectului, citat de Agepres.
Potrivit acestuia, în noul centru vor fi comasate actualele laboratoare din Institutul Clinic Fundeni, care vor continua cercetările de genomică şi proteomică, mai ales cu specific oncologic.
Popescu a menţionat că la I.C. Fundeni au fost realizate peste 800 de operaţii prin chirurgie robotică.
,,800 şi ceva de operaţii de chirurgie robotică. Acesta este un lucru care se notează, se remarcă şi se remarcă la modul pozitiv şi constituie o carte de vizită a unei unităţi aşa cum este Spitalul Fundeni şi cu care ne putem prezenta în faţa oricui, şi a Universităţii din Utah şi a oricărui partener de peste hotare care ne-a vizitat. Cred că acest program trebuie continuat cumva, pentru că s-a adunat o experienţă în spate, sunt echipe pregătite. Capitalul este unul de avangardă”, a subliniat medicul chirurg.