Tensiunea atinge cote incredibile: Un deputat ar fi fost amenințat în Parlament

Tensiunea din Parlament, între putere şi opoziţie, atinge cote incredibile. Deputata ALDE Steluţa Cătăniciu susţine că a fost ameninţată de vezi tot »

Ambasadorul Canadei, pus la punct de un ministru: ‘Vă implicați în politica internă a României, ceea ce vă este strict interzis’

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, îi dă o replică dură ambasadorului Canadei în România, Kevin vezi tot »

PSD, victorie URIAȘĂ la CCR: Comisia lui Iordache, constituțională

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizările USR şi PNL cu privire la Hotărârea Parlamentului nr. 69/2017 privind vezi tot »

Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România! Corpul neînsufleţit al fostului suveran, transportat la Sinaia

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, cu o aeronavă militară, iar racla Majestăţii Sale a vezi tot »

Răsturnare de situație în cazul victimei din Craiova: ‘Eu sunt bine’

După crima oribilă de la metrou, din Bucureşti, astăzi a apărut informaţia conform căreia victima ar fi o tânără de vezi tot »

 

Kovesi, prima reacție în dosarul Belina: Noi ne-am făcut treaba

kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi a declarat luni, la Europa FM, referindu-se la dosarul “Belina”, că nu este o noutate pentru DNA să ancheteze miniştri, precizând că dosarul nu este din 2014, ci din mai 2017.

„Noi ne-am îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege. Ce trebuie să facă DNA? Să investigheze corupția la nivel înalt. Noi am investigat o faptă de corupție, am formulta niște acuzații. Este o etapă intermediară. Verificăm aceste acuzații. Noi suntem un filtru, care verificăm înainte de a ajunge la instanță, dacă sunt probe sau nu sunt probe. Dacă sunt probe, trimite dosarele la instanță. Dacă nu sunt probe, clasăm dosarul. Pentru asta suntem plătiți. Asta fac procurorii, fac investigații. Deci, noi ne-am făcut treaba. Am făcut investigații pentru fapte de corupție față de care o să strângem probe. (…) Ce a făcut diferit DNA față de anii anteriori, când a făcut același lucru. Ce este diferit? Nu este nimic diferit pentru noi ca procurori. Competența este legală. Nu ne alegem noi dosarele. Legea spune pe cine putem și pe cine nu putem intercepta sau pe cine putem verifica, pe cine nu putem verifica”, a spus Kovesi, care a subliniat că procurorii nu-și aleg dosarele.

Cât despre dosarul Belina, Kovesi a spus că acest dosar a fost deschis în luna mai 2017.

„S-a creat o confuzie. Poate și noi ar fi trebuit, în comunicatul de presă, să lămurim acest lucru. Dosarul nu este din 2014. Acest dosar a fost deschis în luna mai 2017. Suntem în septembrie. Deci, în decurs de 4-5 luni de zile, noi am făcut primele acte și primele verificări. Noi ne putem sesiza din presă, în momentul în care avem indicii clare că s-a comis o faptă penală. Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o HG, nu înseamnă neapărat că acolo s-a comis o faptă penală. Vorbim de niște HG foarte tehnice. Au schimbat clasificarea pentru un imobil sau pentru un teren, sau pentru o clădire dintr-o categorie în altă categorie. Nefiind specialiști, nu ajungi imediat la concluzia că există o faptă penală acolo (…) Mai mult decât atât, noi nu urmărim HG, noi nu stăm să monitorizăm ce hotărâri și ce decizii ia Guvernul, ca să stabilim că este faptă penală sau nu. (…) În momentul în care au apărut informații că s-au comis fapte de competența DNA, în legătură cu adoptarea unei HG, atunci ne-am sesizat din oficiu ”, a mai spus Kovesi.