ALERTĂ – Audierea lui Carmen Iohannis, amânată pentru a doua oară. Ce motiv a invocat soția președintelui

Audierea lui Carmen Iohannis la Parchetul General în urma unei plângeri vizând casele deţinute împreună cu soţul său, preşedintele Klaus vezi tot »

Vești bune – ROBOR, cel mai mic nivel din ultimele cinci luni şi jumătate

Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

EXPLOZIV – Denunț împotriva lui Kovesi! Adina Florea conduce ancheta

Andreea Cosma s-a prezentat, marți dimineață, la sediul Parchetului General pentru a depune documente în cazul denunțului pe care l-a vezi tot »

Audiere bombă – Carmen Iohannis, așteptată la Parchetul General

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată din nou de procurorii Parchetului General pentru data de 10 decembrie, vezi tot »

CCR a luat prima DECIZIE în războiul Iohannis – PSD. Criza politică se prelungește

Curtea Constituțională a României a decis, vineri, să fixeze pentru data de 13 decembrie termenul până la care Guvernul și vezi tot »

 

La ce concluzie au ajuns Toader, Jurma, Bănilă și Lazăr după întâlnirea de foc de la Ministerul Justiției

tudorel_toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că a solicitat Parchetului General, DNA și DIICOT să facă publice toate posturile vacante ocupate prin delegare, urmând ca imediat să fie declanșate posturile de ocupare a respectivelor posturi, în condițiile legii.

“Am avut o întrevedere care a durat aproape două ore cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu procurorul șef interimar DNA și cu procurorul șef DIICOT. Ce a determinat această întrevedere? Dezbaterile de dată relativ recentă apărute în spațiul public, legate de delegări, detașări, în principal la DNA, dar dezbaterile sunt valabile și pentru PÎCCJ și DIICOT. Prin urmare, ați văzut că la un moment dat, ni s-a spus public de existența a 7-8 delegări, s-a revenit că sunt 20, am aflat apoi că sunt 28, am aflat că sunt 42 și ca să clarificăm numărul procedurilor și legalitatea celor delegați, am invitat conducerea Ministerului Public pentru discuția de azi, o discuție foarte deschisă, aplicată, utilă, am convenit ca periodic să avem astfel de dialoguri”, a declarat, marți, ministrul Justiției, conform Mediafax.

Tudorel Toader a anunțat că se vor începe procedurile pentru ocuparea posturilor ocupate prin delegare momentan.

“Am solicitat ca fiecare dintre cele trei componente, PÎCCJ, DNA, DIICOT, să ne facă publice toate posturile care sunt vacante și ocupate astăzi, la momentul la care vorbim, prin delegare și imediat să declanșăm procedurile de ocupare a respectivelor posturi vacante, în condițiile legii. Să nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci să avem unele ocupate prin procedură. Concluzia pe care eu o consider cea mai importantă e că vrem să punem capăt suspiciunilpr cu privire la delegări”, a completat Toader.

Procurorul general al României a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, procurorul-șef interimar DNA și procurorul-șef DIICOT, că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public și, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării pentru șase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.