ALERTĂ – Viorica Dăncilă a convocat miniștrii în regim de URGENȚĂ pentru o ședință

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă s-a întors din concendiu cu o zi mai devreme decât era programat și a decis să vezi tot »

Dragnea, despre candidatul la prezidențiale din partea PSD-ALDE: ‘În 2019 probabil vom anunța’

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară că anunțul privind un eventual candidat unic al coaliției de guvernare PSD-ALDE vezi tot »

Dragnea, acuzații incendiare la adresa lui Iohannis: Este în stare de orice împotriva acestui Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seară, la România TV, că este absolut convins că preşedintele Klaus Iohannis va vezi tot »

Simona Halep a demolat-o pe Venus Williams – Românca s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup, după ce a învins-o, vineri (joi, vezi tot »

Legea pensiilor intră în dezbatere publică – Schimbări MAJORE în actul normativ

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind sistemul public de pensii. Proiectul de vezi tot »

 

La ce concluzie au ajuns Toader, Jurma, Bănilă și Lazăr după întâlnirea de foc de la Ministerul Justiției

tudorel_toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că a solicitat Parchetului General, DNA și DIICOT să facă publice toate posturile vacante ocupate prin delegare, urmând ca imediat să fie declanșate posturile de ocupare a respectivelor posturi, în condițiile legii.

“Am avut o întrevedere care a durat aproape două ore cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu procurorul șef interimar DNA și cu procurorul șef DIICOT. Ce a determinat această întrevedere? Dezbaterile de dată relativ recentă apărute în spațiul public, legate de delegări, detașări, în principal la DNA, dar dezbaterile sunt valabile și pentru PÎCCJ și DIICOT. Prin urmare, ați văzut că la un moment dat, ni s-a spus public de existența a 7-8 delegări, s-a revenit că sunt 20, am aflat apoi că sunt 28, am aflat că sunt 42 și ca să clarificăm numărul procedurilor și legalitatea celor delegați, am invitat conducerea Ministerului Public pentru discuția de azi, o discuție foarte deschisă, aplicată, utilă, am convenit ca periodic să avem astfel de dialoguri”, a declarat, marți, ministrul Justiției, conform Mediafax.

Tudorel Toader a anunțat că se vor începe procedurile pentru ocuparea posturilor ocupate prin delegare momentan.

“Am solicitat ca fiecare dintre cele trei componente, PÎCCJ, DNA, DIICOT, să ne facă publice toate posturile care sunt vacante și ocupate astăzi, la momentul la care vorbim, prin delegare și imediat să declanșăm procedurile de ocupare a respectivelor posturi vacante, în condițiile legii. Să nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci să avem unele ocupate prin procedură. Concluzia pe care eu o consider cea mai importantă e că vrem să punem capăt suspiciunilpr cu privire la delegări”, a completat Toader.

Procurorul general al României a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, procurorul-șef interimar DNA și procurorul-șef DIICOT, că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public și, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării pentru șase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.