Dăncilă anunță că îi va trimite lui Iohannis noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi după CEx

Viorica Dăncilă a declarat luni că marți îi va trimite președintelui Klaus Iohannis nominalizările pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Ea vezi tot »

Dăncilă, ultimele informații despre OUG114: Atunci vom lua o decizie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că o decizie în privinţa modificării OUG 114 va fi luată după ce va vezi tot »

Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

 

La ce concluzie au ajuns Toader, Jurma, Bănilă și Lazăr după întâlnirea de foc de la Ministerul Justiției

tudorel_toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că a solicitat Parchetului General, DNA și DIICOT să facă publice toate posturile vacante ocupate prin delegare, urmând ca imediat să fie declanșate posturile de ocupare a respectivelor posturi, în condițiile legii.

“Am avut o întrevedere care a durat aproape două ore cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu procurorul șef interimar DNA și cu procurorul șef DIICOT. Ce a determinat această întrevedere? Dezbaterile de dată relativ recentă apărute în spațiul public, legate de delegări, detașări, în principal la DNA, dar dezbaterile sunt valabile și pentru PÎCCJ și DIICOT. Prin urmare, ați văzut că la un moment dat, ni s-a spus public de existența a 7-8 delegări, s-a revenit că sunt 20, am aflat apoi că sunt 28, am aflat că sunt 42 și ca să clarificăm numărul procedurilor și legalitatea celor delegați, am invitat conducerea Ministerului Public pentru discuția de azi, o discuție foarte deschisă, aplicată, utilă, am convenit ca periodic să avem astfel de dialoguri”, a declarat, marți, ministrul Justiției, conform Mediafax.

Tudorel Toader a anunțat că se vor începe procedurile pentru ocuparea posturilor ocupate prin delegare momentan.

“Am solicitat ca fiecare dintre cele trei componente, PÎCCJ, DNA, DIICOT, să ne facă publice toate posturile care sunt vacante și ocupate astăzi, la momentul la care vorbim, prin delegare și imediat să declanșăm procedurile de ocupare a respectivelor posturi vacante, în condițiile legii. Să nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci să avem unele ocupate prin procedură. Concluzia pe care eu o consider cea mai importantă e că vrem să punem capăt suspiciunilpr cu privire la delegări”, a completat Toader.

Procurorul general al României a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, procurorul-șef interimar DNA și procurorul-șef DIICOT, că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public și, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării pentru șase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.