Viorica Dăncilă anunță că arabii vin să investească în România

Premierul Viorica Dăncilă susține că atât Turcia, cât și Emiratele Arabe Unite și-au arăta disponilbilitatea de a investi în România. vezi tot »

Olguța Vasilescu – Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a spus că Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial și vezi tot »

ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii: vine frigul, lapovița și ninsorile

Vremea se schimbă în acest sfârşit de săptămână, anunţă ANM, precizând că vor fi ploi şi temperaturi cuprinse între 16 vezi tot »

CNAIR intervine în FORȚĂ în scandalul Firea – Dăncilă privind Centura București – Anunț de ULTIMĂ ORĂ

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) neagă afirmațiile pe care Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a făcut, vineri, vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, REPLICĂ INCENDIARĂ la documentul privind înghețarea salariilor din 2019

“Iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii și salarii”, iar “nu se aplica legea salarizării”. Asta vezi tot »

 

La ce concluzie au ajuns Toader, Jurma, Bănilă și Lazăr după întâlnirea de foc de la Ministerul Justiției

tudorel_toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că a solicitat Parchetului General, DNA și DIICOT să facă publice toate posturile vacante ocupate prin delegare, urmând ca imediat să fie declanșate posturile de ocupare a respectivelor posturi, în condițiile legii.

“Am avut o întrevedere care a durat aproape două ore cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu procurorul șef interimar DNA și cu procurorul șef DIICOT. Ce a determinat această întrevedere? Dezbaterile de dată relativ recentă apărute în spațiul public, legate de delegări, detașări, în principal la DNA, dar dezbaterile sunt valabile și pentru PÎCCJ și DIICOT. Prin urmare, ați văzut că la un moment dat, ni s-a spus public de existența a 7-8 delegări, s-a revenit că sunt 20, am aflat apoi că sunt 28, am aflat că sunt 42 și ca să clarificăm numărul procedurilor și legalitatea celor delegați, am invitat conducerea Ministerului Public pentru discuția de azi, o discuție foarte deschisă, aplicată, utilă, am convenit ca periodic să avem astfel de dialoguri”, a declarat, marți, ministrul Justiției, conform Mediafax.

Tudorel Toader a anunțat că se vor începe procedurile pentru ocuparea posturilor ocupate prin delegare momentan.

“Am solicitat ca fiecare dintre cele trei componente, PÎCCJ, DNA, DIICOT, să ne facă publice toate posturile care sunt vacante și ocupate astăzi, la momentul la care vorbim, prin delegare și imediat să declanșăm procedurile de ocupare a respectivelor posturi vacante, în condițiile legii. Să nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci să avem unele ocupate prin procedură. Concluzia pe care eu o consider cea mai importantă e că vrem să punem capăt suspiciunilpr cu privire la delegări”, a completat Toader.

Procurorul general al României a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, procurorul-șef interimar DNA și procurorul-șef DIICOT, că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public și, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării pentru șase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.