Simona Halep, victorie senzațională la Australian Open în fața lui Osaka

Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după vezi tot »

Cu ce se va ocupa Mihai Tudose, după ce a plecat de la Palatul Victoria

Fostul premier Mihai Tudose va prelua o altă „însărcinare politică”, probabil în Parlament, a declarat duminică seară primarul Capitalei, Gabriela vezi tot »

O vedetă pleacă de la PRO TV. Care este motivul pentru care şi-a dat demisia

Actorul Dragoş Bucur şi-a dat demisia de la „Visuri la cheie”,  după trei sezone. Acesta şi-a motivat plecarea prin faptul vezi tot »

Alertă METEO – Opt judeţe sunt din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori

Opt judeţe se află din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori, avertizarea fiind valabilă până la ora vezi tot »

Zi DECISIVĂ – PSD decide azi miniștrii Guvernului Dăncilă. Cine pleacă, cine se întoarce

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se întrunească luni pentru a discuta componenţa viitorului guvern, care va avea aceeaşi vezi tot »

 

Legile Justiţiei, mesaj de SUSŢINERE dinspre Bruxelles: Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii

justitie

Vicepreşedintelui Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu susţine, pe Facebook, că modificările la legile justiției vorbesc despre eliminarea abuzurilor şi nu despre subminarea luptei anticorupţie. Mai mult, spune Paşcu, lupta anticorupţie a scos la iveală corupţii români, însă a păstrat la secret identitatea “corupătorilor străini”.

“Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii legilor justitiei este ca spun ca este vorba de SUBMINAREA LUPTEI ANTI-CORUPTIE!?

In realitate, este vorba de eliminarea ABUZURILOR din cadrul luptei impotriva coruptiei, cele care au transformat adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un INSTRUMENT FOLOSIT IMPOTRIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI!

In plus, schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea – legile – trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.

IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL.

Romanii nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei, ci sunt impotriva utilizarii ei ca INSTRUMENT POLITIC INDREPTAT IMPOTIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI.

Ori, daca asa stau lucrurile in realitate, daca cineva se poate folosi de CORUPTIE pentru a submina statul, tot atat de bine se poate folosi si de ABUZURILE comise in cadrul luptei impotriva coruptiei, exploatand in ambele cazuri NEMULTUMIREA CETATENILOR.

Si, in paranteza fie spus, LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ne-a prezentat pana acum aproape exclusiv CORUPTII ROMANI, nu si CORUPATORII STRAINI, A CAROR NATIONALITATE RAMANE, DE CELE MAI MULTE ORI, NECUNOSCUTA PUBLICULUI LARG.”, scrie Ioan Mircea Paşcu.