ALERTĂ – Fostul șef ANAF Sorin Blejnar, condamnat la ani grei de închisoare. Decizia este definitivă

Magistrații Tribunalului București l-au condamnat, joi, pe fostul șef ANAF, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în vezi tot »

Olguța Vasilescu, apel la toate curțile de apel din țară – Legea salarizării să fie respectată

Ministerul Muncii și Justiției Sociale atrage, din nou, atenția, curților de apel din țară, că interpretează și aplică în mod vezi tot »

Klaus Iohannis, absent în prima zi a Consiliului European de la Bruxelles pentru o vizită la Pompei

Președintele Klaus Iohannis a lipsit miercuri seară la ședința informală a Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a discutat despre Brexit, vezi tot »

Vești BUNE – Viorica Dăncilă anunță construcția unui spital regional cu 1.000 de paturi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, că președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a prezentat interesul pentru construcția unui spital regional vezi tot »

Viorica Dăncilă anunță anchetă, după ce se va întoarce în țară: ‘Astfel de lucruri să nu se mai întâmple’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, că va dispune efectuarea unui control la spitalul din Călărași, unde a fost vezi tot »

 

Legile Justiţiei, mesaj de SUSŢINERE dinspre Bruxelles: Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii

justitie

Vicepreşedintelui Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu susţine, pe Facebook, că modificările la legile justiției vorbesc despre eliminarea abuzurilor şi nu despre subminarea luptei anticorupţie. Mai mult, spune Paşcu, lupta anticorupţie a scos la iveală corupţii români, însă a păstrat la secret identitatea “corupătorilor străini”.

“Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii legilor justitiei este ca spun ca este vorba de SUBMINAREA LUPTEI ANTI-CORUPTIE!?

In realitate, este vorba de eliminarea ABUZURILOR din cadrul luptei impotriva coruptiei, cele care au transformat adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un INSTRUMENT FOLOSIT IMPOTRIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI!

In plus, schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea – legile – trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.

IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL.

Romanii nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei, ci sunt impotriva utilizarii ei ca INSTRUMENT POLITIC INDREPTAT IMPOTIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI.

Ori, daca asa stau lucrurile in realitate, daca cineva se poate folosi de CORUPTIE pentru a submina statul, tot atat de bine se poate folosi si de ABUZURILE comise in cadrul luptei impotriva coruptiei, exploatand in ambele cazuri NEMULTUMIREA CETATENILOR.

Si, in paranteza fie spus, LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ne-a prezentat pana acum aproape exclusiv CORUPTII ROMANI, nu si CORUPATORII STRAINI, A CAROR NATIONALITATE RAMANE, DE CELE MAI MULTE ORI, NECUNOSCUTA PUBLICULUI LARG.”, scrie Ioan Mircea Paşcu.