Iohannis a anunțat că este obligat să promulge Legea 304

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu mai are nicio cale de atac asupra Legii 304 privind organizarea judiciară şi că vezi tot »

Claudiu Manda după ce Iohannis a promulgat o lege a justiției: ‘Respectă Constituţia, era obligat să respecte Constituţia’

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat joi că a observat din declaraţiile preşedintelui vezi tot »

Tradiții și superstiții – Ce nu ai voie să faci astăzi de Sfântul Ilie

Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte vineri pe Sfântul Ilie Tesviteanul, celebrat drept făcător de minuni şi aducător de ploi în vezi tot »

Viorica Dăncilă, despre întâlnirea cu preşedintele Iohannis: ‘Se înscrie în mecanismul de cooperare instituţională’

Premierul Viorica Dăncilă spune că întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis face parte din mecanismul de vezi tot »

E bătut în cuie – Primul parteneriat public-privat pentru realizarea unei autostrăzi în România

În luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii în vederea realizării autostrăzii Ploieşti – Comarnic vezi tot »

 

Legile Justiţiei, mesaj de SUSŢINERE dinspre Bruxelles: Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii

justitie

Vicepreşedintelui Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu susţine, pe Facebook, că modificările la legile justiției vorbesc despre eliminarea abuzurilor şi nu despre subminarea luptei anticorupţie. Mai mult, spune Paşcu, lupta anticorupţie a scos la iveală corupţii români, însă a păstrat la secret identitatea “corupătorilor străini”.

“Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii legilor justitiei este ca spun ca este vorba de SUBMINAREA LUPTEI ANTI-CORUPTIE!?

In realitate, este vorba de eliminarea ABUZURILOR din cadrul luptei impotriva coruptiei, cele care au transformat adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un INSTRUMENT FOLOSIT IMPOTRIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI!

In plus, schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea – legile – trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.

IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL.

Romanii nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei, ci sunt impotriva utilizarii ei ca INSTRUMENT POLITIC INDREPTAT IMPOTIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI.

Ori, daca asa stau lucrurile in realitate, daca cineva se poate folosi de CORUPTIE pentru a submina statul, tot atat de bine se poate folosi si de ABUZURILE comise in cadrul luptei impotriva coruptiei, exploatand in ambele cazuri NEMULTUMIREA CETATENILOR.

Si, in paranteza fie spus, LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ne-a prezentat pana acum aproape exclusiv CORUPTII ROMANI, nu si CORUPATORII STRAINI, A CAROR NATIONALITATE RAMANE, DE CELE MAI MULTE ORI, NECUNOSCUTA PUBLICULUI LARG.”, scrie Ioan Mircea Paşcu.