Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Lia Olguța Vasilescu a scăpat definitiv de acuzațiile din dosarul ‘Fațada’

Lia-Olguta-Vasilescu-1

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD), a anunțat pe pagina sa de Facebook că dosarul penal care s-a întins pe 7 ani de zile a fost definitiv închis. Ea a adăugat ulterior, la Antena 3, că se va îndrepta în instanță împotriva denunțătorului.

„Dosarul “Fațada” este închis definitiv! Mulțumiri celor 10 instanțe care s-au pronunțat pe el și au avut curaj să scrie negru pe alb în motivări nu doar că nu există probe, dar și că mi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, jurnaliștilor de curaj care mi-au luat apărarea, precum și avocaților care m-au reprezentat în acest proces care a durat șapte ani: Radu Marinescu, Alice Drăghici, Gheorghe Florea și Alexandru Chiciu!”, a scris Lia Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei a adăugat la Antena 3:

„Ma voi indreapta impotriva denuntatorului din dosar, acest individ nu numai ca a facut denuntul respectiv, dar din momentul in care DNA a clasat dosarul acum doi ani a continuat sa atace in instanta clasarea si acum decizia e definitiva. Vreau sa cer onorariile avocatilor pe acesti 7 ani de zile pe care i-am platit, zeci de mii de euro, voi cere plata si pentru perioada suspendata din functia de primar”.

De la ce a pornit ancheta

Lia Olguţa Vasilescu fusese trimisă în judecată pe 19 iulie 2016, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni). În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor preşedinta Asociaţiei Pro Craiova, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a urmărit-o penal pe Olguţa Vasilescu sub acuzația că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar şi pentru că şi-ar fi folosit influenţa pentru obţinerea unor sume de bani pentru campania electorală din 2012.