Lia Olguța Vasilescu: Cetățenii să ceară explicații la asociațiile care nu doresc reabilitarea termică

383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea vezi tot »

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea vezi tot »

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului vezi tot »

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, vezi tot »

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

Un raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, vezi tot »

 

Lia Olguța Vasilescu: Luna viitoare începe programul pilot de transport gratuit pentru elevi

88142655_2751638628257154_7264524954517897216_n

Elevii din Craiova o să beneficieze de transport gratuit, oferit de Primăria Craiova. Anunțul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

“Proiectul pilot va începe de luna viitoare cu două zone, (nr. Strada C-tin Brâncuși și C.N “Carol I” și C.N „Elena Cuza)”.”

Municipalitatea a purtat o corespondeță mai amplă pentru a putea demara acest program pilot.

“Am avut deja discuții cu reprezentanții ISJ și cu directorii din mai multe unități școlare ca să putem demara proiectul pentru transport școlar. Mai mult, am avut și o aprobare a comisiei de sistematizare pentru ca aolo unde vin aceste autobuze școlare, în proximitatea școlilor, să putem face benzi destinte doar pentru transportul școlar, pentru că, așa cum se prezintă unele zone ale Craiovei, este imposibil să mai circuli pe acolo, sunt mașini parcate și pe stânga și pe dreapta. Vom interzice parcările pe aceste trotuare”, a declarat edilul Băniei.  

Conform declarațiilor primarului Craiovei, au fost stabilite stațiile de autobuz unde o să opreacă aceste autobuze.

“Dacă va fi un succes, o să extindem programul în tot orașul. Transportul școlar este gratuit”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Pentru a beneficia de aceste facilități, părinții trebuie să își dea acordul ca elevii să poată folosi transportul școlar. În acest moment, se lucrează la identificarea elevilor, astfel încât, municipalitatea să aleagă cea mai bună variant pentru copii: stațiile deja existente ale RAT Craiova sau crearea unor stații noi.

Pentru a nu fi probleme, în autobuz va fi permanent un observator care va bifa copii care urcă.

“De asemenea, am discutat cu directorii ca învățătoarele să nu intre la școală până nu preiau toți copiii din stația de autobuz,” a mai zis Lia Olguța Vasilescu.

Odată demarat acest proiect, municipalitatea are în plan achiziționarea a 100 de autobuze școlare și microbuze pe fonduri europene și pe partea de digitalizare toți copiii până în clasa a IV-a să beneficieze de brățări digitale care să fie monitorizate de pe telefon de fiecare părinte ca să știe în fiecare moment unde se află copilul.