Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este “inuman” ca vezi tot »

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții vezi tot »

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu conduce detașat în sondaje

Conform cotidianul.ro, Lia Olguța Vasilescu conduce în topul preferințelor electoratului cu 49%. Pe locul doi e Antonie Solomon cu 20%, vezi tot »

Cosmin Vasile, propunerea PSD Dolj la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județen Dolj. ” Vă mulțumesc pentru vezi tot »

 

Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova în TOP 3 național

Aici-se-invata-carte-e1499060727260

Cele mai bune licee din ţară se întrec în medii de admitere aproape de perfecţiune. Notele cele mai mari de admitere au fost la profilul matematică-informatică. Colegiile „Sfântul Sava” şi „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, dar şi „Fraţii Buzeşti” din Craiova sunt în topul clasamentului.

Ultima medie de intrare la profilul matematică-informatică, la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti este de 9.98. Următorul liceul este Colegiul naţional “Gheorghe Lazăr”, cu 9,90. Podiumul este completat de Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, din Craiova, cu 9,89, la profilul ştiinţele naturii.

La profilul filologie, Colegiul naţional “Gheorghe Lazăr” conduce cu media de 9,69, fiind urmat de Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, cu 9, 67.

După Evaluarea Naţională, peste 122.000 de elevi s-au înscris la liceu. Dintre aceştia, puţin peste 8.500 nu au fost repartizaţi.

Potrivit calendarului de admitere anunţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidaţii trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile judeţene situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.