Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: ‘Naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență’

Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ, a spus, marți seara, președintele PSD; Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege al vezi tot »

ULTIMA ORĂ: Aproape 400 de noi cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 397 de noi cazuri vezi tot »

Economia României, cu un picior în groapă: Ministerul Finanţelor iese să se împrumute în dolari de pe pieţele internaţionale

Ministerul Finanţelor a ieşit marți din nou pe pieţele internaţionale pentru a se împrumuta, precedenta astfel de operaţiune fiind încheiată vezi tot »

PSD șterge pe jos cu ministrul Dezvoltării: ‘Marea familie liberală din administraţie, patronată de ministrul Grindă, a blocat ţara’

Social-democraţii au transmis că moţiunea simplă la adresa ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, zis şi „Grindă” este împotriva modelului PNL de vezi tot »

Noile cifre în criza COVID-19: 250 de noi cazuri de îmbolnăvire în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 250 de noi cazuri vezi tot »

 

Liviu Dragnea declară război monedei euro: Toate contractele să fie semnate în lei

liviu-dragnea

Liviu Dragnea a anunțat că are în vedere un proiect de lege care să introducă o prevedere pentru ca în țara noastră să se discute despre prețuri în lei, iar toate contractele să fie redactate și semnate în moneda națională. Președintele PSD a precizat că inițiativa legislativă va întări leul.

„O să introducem o prevedere pentru ca în România să se discute despre prețuri în lei. Ca să întărim moneda națională asta vom face în perioada următoare. Toate trazancțiile se fac în euro. Asta e o păcăleală. Da, sunt niște reglementări. Le-am stabilit. Urmează chiar în perioada următoare. Noi am făcut acel program, foaie de parcurs de aderare la zona euro care e importantă pentru România, dar până atunci noi nu avem moneda națională euro”, a declarat Liviu Dragnea, vineri la DC News.

Liderul PSD a adăugat că în cazul în care cineva cumpără o mașină atunci de ce ar trebui să fie încheiat contractul în euro.

„Vrem ca toate contractele din România care se semnează să fie redactate în moneda națională, adică în lei. Noi nu putem vorbi despre contracte în euro, atâta timp cât avem ca moneda națională leul. Atunci de ce nu vorbim despre contracte în yeni. Facem contractele în lei, toată lumea să își ia măsurile astea și atunci va fi mai multă siguranță pentru români. Își face banca după aia, dacă trebuie să modifice dobânda. Cumpăr o mașină? De ce trebuie să fac contractul în euro?”, a conchis Dragnea.