Pește STRICAT în hypermarketuri – Liviu Dragnea a luat foc: ‘Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine’

Liviu Dragnea a declarat că amenzile aplicate de ANPC din cauza neregulilor descoperite la peștele de import care s-au ridicat vezi tot »

Bani de la stat! Românii care vor primi ajutoare de urgenţă

Guvernul a aprobat joi acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 de lei pentru 107 familii şi persoane vezi tot »

Liviu Dragnea, nemulțumit de activitatea ANAF: ‘Merg ca pisicuții la multinaționale, ministrul de Finanțe să facă o analiză’

Liderul PSD Liviu Dragnea îi cere ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să facă o analiză clară cu privire la Agenția vezi tot »

Dăncilă aduce vești grozave pentru cei care vor să-și cumpere o casă

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul discută, în prima lectură, proiectul „O familie, o casă”, “o variantă mai aproape de vezi tot »

Guvernul adoptă o OUG – se modifică Fondul de Dezvoltare și Investiții! Anunțul premierului

Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va extinde Fondul de Dezvoltare și Investiții vezi tot »

 

Lovitura din Parlamentul European pentru România – Rezoluţia privind statul de drept, adoptată. Reacțiile europarlamentarilor români

sursa: observator.tv

Rezoluţia referitoare la statul de drept în România a fost adoptată marţi, cu amendamente, de Parlamentul European. Documentul a înregistrat 473 de voturi “pentru”, 151 “împotrivă” şi 40 de abţineri.

Europarlamentarii români au reacționat dur.  În opinia Mariei Grapini “rezoluţia e o ipocrizie”, iar social – democrata Gabriela Zoană crede că “România e acuzată pe nedrept”, în timp ce colegul său de partid Emilian Pavel spune că nu vrea că ţara să fie o slugă şi că de vină pentru această situaţie e opoziţia, „incapabilă să câştige alegeri”.

Gabriela Zoană a susținut că România este acuzată pe nedrept şi deloc întâmplător în două documente: ”Rezoluţia privind respectarea statului de drept” şi ”Raportul MCV pe justiţie”

„Nu este deloc întâmplătoare suprapunerea raportului MCV cu rezoluţia referitoare la România de astăzi. Alegerile europarlamentare de anul viitor au pus presiuni pe marile familii europene. Trebuie să înţelegem că în acest moment România, care are la guvernare cel mai mare partid social-democrat din întreaga Europă, este ţinta atacurilor politice ale popularilor europeni în perspectiva alegerilor din prima jumătate a anului viitor.

Săptămâna aceasta România este acuzată pe nedrept şi deloc întâmplător în două documente: ”Rezoluţia privind respectarea statului de drept” şi ”Raportul MCV pe justiţie”.

În ceea ce priveşte rezoluţia, aşa cum m-am exprimat public în repetate rânduri, consider că mulţi colegi din Parlamentul European ori nu au înţeles că în România se respectă statul de drept şi valorile europene, ori se prefac că nu înţeleg, în contextul în care votul din plen va fi unul exclusiv politic. Calculele care se fac acum la Bruxelles şi la Strasbourg nu ţin cont de realităţi, ci de procentele pe care popularii europeni şi corespondenţii lor de la nivelul fiecărui stat membru le-ar avea de câştigat la următoarele alegeri europene, din prima jumătate a anului viitor.

Indiferent ce ar face în această perioadă România, este clar că la nivelul Parlamentului European deciziile au fost luate, acuzarea pe nedrept a ţării noastre folosind exclusiv celui mai mare grup politic european, grupul PPE, cel care de regulă dă Uniunii viitorul preşedinte al Comisiei Europene. Din nefericire, vedem europarlamentari români aserviţi mai degrabă intereselor acestora decât intereselor de ţară.

În ceea ce priveşte raportul MCV, nici aici lucrurile nu stau diferit. Este de notorietate faptul că sub umbrela acestui aşa numit: ”mecanism de cooperare şi verificare”, s-au comis de fapt abuzuri care în alte state nu ar fi permise. În plus, prin acest MCV s-au impus României o serie întreagă de condiţii, îndeplinite rând pe rând, dar care, odată îndeplinite, erau înlocuite în rapoartele de progres periodice succesive cu noi şi noi condiţii care ne erau impuse, promiţându-ni-se că odată îndeplinite şi acestea, ne va fi ridicat mecanismul. Au fost schimbate regulile din mers, în funcţie de context şi interese.

Din această perspectivă, raportul MCV de săptămâna aceasta, care este nefavorabil ţării noastre, nu face decât să se înscrie în lunga serie de rapoarte făcute pentru a impune măsuri în funcţie de necesităţile politice ale momentului”, a spus Zoană.

Maria Grapini a catalogat rezoluția adoptată de P.E. „o rezoluţie a ipocriziei”.

” Nu am votat rezoluţia, pentru că este o rezoluţie a ipocriziei, nu privind statul de drept din România.De ce doresc Parlamentul European, Comisia, anumiţi parlamentari să fie pusă ţara mea la colţ? Pentru că nu vrea să accepte să fie ţară de mâna a doua? Pentru că vreţi să ne daţi reţete pe care nu le aplicaţi în ţara dvs? De ce nu exportaţi ceea ce ne puneţi în rezoluţie la dvs. acasă? De ce intraţi în subsidiaritate? În ce ţară s-a mai amestecat UE la schimbarea unui şef de instituţie? De ce trebuie să raportăm noi când se schimbă constituţional un şef de instituţie, fie el şi procurorul general? S-a creat o criză, o ţară a procurorilor, lăsaţi-ne în pace! Vrem să apărăm cetăţenii, să se respecte tratatul! Noi, România, nu am încălcat Tratatul, în schimb UE încalcă tratatul şi regulamentul Schengen. Nu ne lăsaţi în spaţiul Schengen deşi n-avem garduri, n-avem jurnalişti omorâţi. Nu România e în grupul celor 9 state în care e cea mai mare corupţie din istoria UE! De ce nu se aplică aceeaşi unitate de măsură? Sunt revoltată, consider că e o nedreptate pentru ţara mea şi pentru cetăţenii mei”, a spus Grapini..

La rândul său, Emilian Pavel a afirmat că nu vrea ca România „să aibă statutul de slugă în faţa nimănui”.

„Vreau să fiu cât mai clar, de la început: cred că apartenenţa noastră la Uniunea Europeană este unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în istorie. Cred că este un fapt benefic de care trebuie, suntem obligaţi, să profităm! Exact în aceşti termeni. Dacă nu o facem noi, o fac alte State Membre, în fiecare zi. Pe lângă valori asumate sau afirmate sau doar mimate, Uniunea Europeană asta înseamnă: economie, afaceri şi profit.

La fel de clar, nu vreau ca ţara mea, membră a Uniunii Europene, să aibă statutul de slugă în faţa nimănui, indiferent că se numeşte Merkel, Macron, Juncker sau Timmermans. Din păcate, exact aici ne-a adus o opoziţie incapabilă să câştige alegeri, o opoziţie incapabilă să formuleze măcar o idee, una singură, concretă pentru dezvoltarea României, dar mai mult decât capabilă, prin foşti procurori comunişti gen Macovei şi alţii lingători de clanţe – cum îi numea Băsescu, să îşi ridice poalele în cap în faţa Europei şi să ne facă de râsul lumii. Şi să nu uităm, acea lume în faţa căreia opoziţia îşi ridică poalele e aceeaşi lume care investeşte masiv în România şi obţine randamente şi profituri duble faţă de media UE. Duble!

De ce credeţi că îşi permit unii de la Bruxelles (şi evit aici cuvinte precum UE sau Europa) să ne trateze astfel? De ce credeţi că am dat sute de milioane companiilor occidentale pentru tehnică de supraveghere a graniţelor şi, DE PESTE ŞAPTE ANI, Consiliul, Comisia şi Parlamentul European recunosc că îndeplinim toate criteriile de aderare la Schengen şi totuşi nu suntem primiţi? Ei bine, îşi permit pentru că au avut mereu în faţă slugi care se gânguresc mereu pentru un os, adică pentru câte o critică la adresa PSD-ului, mai ales. Acelaşi PSD care a dus România în NATO şi a ÎNCHEIAT CU SUCCES negocierile de aderare la UE

Pe acest fond, faimosul MCV, în ediţia 2018…De data aceasta însă, nu mai e loc de discuţii. România trebuie să respingă cu toată forţa această mizerie de o nedreptate strigătoare la cer! Am intrat în UE ca să i se spună Parlamentului nostru cum să legifereze şi Curţii Constituţionale ce decizii să ia? Nu, doamnelor şi domnilor! Nu suntem chiar toţi şi toate neam de slugi precum doamna Macovei şi alţii asemenea domniei sale. Şi nu suntem toţi proşti pentru a nu fi în stare să ne dăm seama cu ce avem de a face.

Prin MCV, sub motivaţia monitorizării progreselor noastre, se încearcă pur şi simplu, la fel ca şi cu dosarul Schengen, să se mai stoarcă măcar un pic de pe români. Poate mai picură şi dacă nu mai curge. Ni se arată anual, prin această abominaţie care ni se aplică doar nouă şi bulgarilor, pisica. Suntem făcuţi corupţi, suntem jigniţi, ni se dau recomandări, suntem ameninţaţi cu tăieri de fonduri care ni se cuvin şi care sunt transportate oricum cu vârf şi îndesat de corporaţiile lor înapoi în Occident sub formă de profit, sau prin vânzarea către sărmanii români a unor produse inferioare calitativ celor din Vest.

Oricât i-ar plăcea opoziţiei să îşi vadă ţara şi poporul terfeliţi, destul e destul. Preţul e prea mare şi îl plătesc oamenii, nu Macovei, nu PNL, nu USR şi sigur nu Iohannis şase case sau Iohannis ghinion. Şi încă un lucru, domnilor şi doamnelor din opoziţie: nu Europa vă va câştiga alegerile. Măcar atâta mai pot face totuşi românii: să voteze după propria conştiinţă. Şi o vor face.

Că există corupţie în România? Există. Dar ea există şi în Belgia şi în Franţa şi în Germania şi în Austria, iar existenţa ei trebuie arătată peste tot şi împotriva ei, fără discuţie, trebuie luptat. Dar asta o face JUSTIŢIA, nu serviciile secrete

Prin acest aşa-zis raport, România este nedreptăţită din nou, nu i se iau în seamă argumentele şi nici faptele concrete. I se cere să îşi încalce propria Constituţie şi i se calcă în picioare suveranitatea. Este de neacceptat ca la deschiderea, implicarea şi cooperarea autorităţilor române să se răspundă cu ostilitate şi cu atâta rea credinţă, în condiţiile în care sub umbrela MCV s-au produs cele mai grave abuzuri judiciare determinate de amestecul brutal al serviciilor de informaţii în actul de justiţie.

 Cât despre recomandările suplimentare, să fim clari: MCV este un mecanism corupt până în măduvă de dorinţa de a controla şi nu de a ajuta. Dovada? Mereu alte reguli, mereu noi invenţii, niciodată nimic concret pentru că, desigur, le convine şi pentru că, desigur, sunt ajutaţi chiar din ţară!

România, chiar şi acum, face eforturi să depăşească neînţelegerile apărute şi cooperează deschis cu forurile UE, pe toate canalele. Desigur, dacă şi ele vor şi dacă tot ce fac nu e decât o mare, imensă şi monstruoasă ipocrizie.”