Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum vezi tot »

Viorica Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis să semneze decretele. Vom merge în Parlament cu o nouă propunere de Guvern

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze de îndată decretele și să respecte Constituția pe vezi tot »

Iohannis primește o „lovitură” de la CCR – este obligat să revoce miniștrii

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși vezi tot »

Viorica Dăncilă, discuții cu premierul Poloniei la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în vezi tot »

Vești BUNE pentru familiile cu doi sau mai mulți copii – Senatul a adoptat programul Prima Casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului “Prima Casă”. Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu vezi tot »

 

Luni, prima zi de școală – Ce le-a cerut ministrul de Interne prefecților din țară

Fifor-Mihai-Viorel

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a precizat că, vineri, a discutat cu prefecții și le-a cerut să remedieze toate deficiențele din școlile care nu dețin avize de la DSP și IGSU, astfel încât să fie pregătite pentru noul an școlar.

„Astăzi (vineri, n.r.) am avut o altă videoconferință cu prefecții și cu șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căreia am solicitat situaţia actuală a unităţilor de învăţământ care nu deţin avize de la Direcţiile de sănătate publică şi I.G.S.U., precum și cauzele pentru care nu există aceste avize și măsurile care se pot lua în continuare, la nivelul fiecărei localități. Am solicitat prefecților să dispună de urgență toate măsurile de remediere a deficiențelor, acolo unde există, pentru ca noul an școlar să debuteze în cele mai bune condiții, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Potrivit ministrului, a cerut ca, în perioada 9- 20 septembrie, reprezentanții MAI din teritoriu să participe în școli pentru informare privind creșterea gradului de siguranță.

„Totodată, am dispus prefecților să ia din timp toate măsurile necesare pentru pregătirea sezonului rece”, a mai scris Fifor.

Luni este prima zi de școală pentru anul de învățământ 2019-2020.