Școli și grădinițe la cele mai înalte standarde. Unde se află cele mai moderne unități de învățământ din tot județul?

A început școala în urmă cu două săptămâni, dar, în mediul rural, puțini sunt elevii care au pășit în clădiri vezi tot »

Ionel Ovidiu Gîngioveanu: „Sunt proiecte de suflet pe care le-am demarat deja și care vor schimba total fața localității”

Localitate de peste 5000 de locuitori, desfășurată pe malul drept al Jiului, comuna Valea Stanciului a fost mult timp încremenită vezi tot »

Constantin Niță, candidatul PSD pentru primăria Afumați: „Vreau să-mi ajut comunitatea“

Constantin Niță, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Afumați, este, fără îndoială, unul dintre cei mai vezi tot »

Aurica Giurcă, cu siguranță singura cale către o administrație modernă și o comunitate împlini

Comuna Sălcuța, aflată la nici 40 de kilometri de Craiova, este departe de ceea ce ar trebui să reprezintă o vezi tot »

Ion Moraru vrea să continue proiectele de dezvoltare ale comunei la Botoșești Paia

Ion Moraru vine să continue vechile proiecte ale comunei Botoșești Paia. A depus mari eforturi și a și așteptat foarte vezi tot »

 

Majorare pensii. Lia Olguța Vasilescu i-a luat fața lui Florin Cîțu și l-a spulberat: Să scoată BANII

lia olguta

Lia Olguța Vasilescu a ieșit, la ora 17, într-o conferință de presă despre creșterea pensiilor cu 40% din septembrie. La ora 18 Florin Cîțu a anunțat că ”procentul nu mai e o necunoscută”. 

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii, a ieșit într-o declarație de presă în care a subliniat că o petiție – semnată de peste 800.000 de oameni-  cere ca pensiile să fie majorate cu 40%. Ea a amintit că și-n 2021 era prevăzută o majorare a punctului de pensie de la 1775 de lei la 1875 de lei. 

”Cred că toată lumea își dă seama cine a mințit. Nu pensionarii trebuie să plătească tunurile date în pandemie” a afirmat Lia Olguța Vasilescu. Ea a avertizat Guvernul ”să înceteze să mai umilească pensionarii.”

Social-democrata a mai spus că reprezentanții PNL ”nu le dau pensionarilor banii alocați printr-o lege trecută prin Parlament și promulgată de președinte de anul trecut.”

”Le-am spus de unde să ia banii, de câteva luni încoace.” a mai afirmat Lia Olguța Vasilescu. ”Un drept odată câștigat nu mai poate fi luat înapoi, ar fi bine să scoată banii și să plătească pensiile și alocațiile” a subliniat fostul ministru.