ALERTA meteorologilor: Cod portocaliu de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, avertizarea de ploi torențiale, în nouă județe fiind cod portocaliu. Potrivit ANM, instabilitatea vezi tot »

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei

Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat vezi tot »

Focar de COVID-19 la centre de plasament din DOLJ

Un număr de 15 persoane din cadrul DGASPC Dolj, dintre care șapte copii din centre de plasament și opt angajați, vezi tot »

ITM, amenzi pentru HORECA. Lia Olguţa Vasilescu: Ştim ce faceţi. Opriţi-vă!

Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o dur pe Violeta Alexandru pentru amenzile pe care ITM le dă sectorului HORECA.  “Nebunie aseară vezi tot »

Prețurile la raft au luat-o razna

Produsele de igienă şi cosmetică, mălaiul şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult în iunie faţă de luna mai. vezi tot »

 

Marcel Ciolacu, după decizia Guvernului privind starea de alertă: Parlamentarii PSD vor vota o ‘stare intermediară’ care să dureze 15 zile

sursa: digi24.ro

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că parlamentarii partidului vor vota “o stare intermediară” care să dureze 15 zile, nu 30 de zile, precizând că doreşte ca actul normativ să stipuleze în mod expres faptul că spitalele trebuie să trateze bolnavii cu boli cronice.

“Am şi luat decizia cu colegii mei ca această prelungire a stării de alertă să fie pentru 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3.
 
El a precizat că există propuneri ca perioada care urmează să fie denumită “stare intermediară”.
 
“Încercăm să modificăm HG-ul astfel să nu încălcăm nicio lege şi să nu fie nicio problemă de constituţionalitate. Sunt propuneri de a fi denumită stare intermediară şi eu sunt unul din susţinători”, a adăugat Marcel Ciolacu. 
 
Liderul PSD a precizat că o altă condiţie a social-democraţilor este aceea ca actul normativ să prevadă, în mod expres, faptul că spitalele au obligaţia de a-i trata pe suferinzii de boli cronice.
 
“Vrem foarte clar stipulat în HG că spitalele se deschid pentru bolile cronice. Am văzut bâlbâiala primului ministru care spunea că medicii sunt de vină că nu au fost trataţi bolnavii de boli cronice. Trebuie specificat în HG foarte clar acest lucru, să nu mai existe niciun dubiu că bolnavii cronici nu vor fi trataţi în spitale”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
El a acuzat că a primit marţi seară forma oficială a Hotărârii de Guvern, catalogând drept “jignitor” acest lucru.
 
“Eu nu o să înţeleg niciodată de ce domnul Ludovic Orben doreşte un astfel de mod de abordare la un lucru atât de important (…) de ce consideră că aceasta este abordarea corectă pe care să o ai cu românii şi cu Parlamentul României”, a spus liderul PSD.
 
Ciolacu a afirmat că “se bucură” că Guvernul a renunţat, ca urmare a solicitărilor PSD, la achiziţiile directe de materiale sanitare.
 
“E un progres faptul că Guvernul astăzi nu a mai solicitat achiziţiile directe. Nu mai solicită nici angajările prin derogare de la lege şi, nu în ultimul rând, deschiderea lăcaşelor de cult. Sunt lucruri totuşi îmbucurătoare faptul că începem să ne rezumăm la ceea ce este de fapt esenţa stării de alertă, sănătatea românilor şi vocea specialiştilor”, a declarat Marcel Ciolacu.