PSD nu rămâne pasiv la alerta mondială declanșată de virusul din China: Ce prioritate are în această sesiune parlamentară

În contextul virusului mortal din China care amenință și alte state, PSD a transmis că, în viitoarea sesiune parlamentară, va vezi tot »

Previziune SUMBRĂ pentru Guvernul Orban: La cât ar putea ajunge deficitul bugetar anul acesta

Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB, anticipând vezi tot »

Olguța Vasilescu, către Florin Cîțu: PNL se împrumută TRIPLU! Unde sunt banii?

Lia Olguța Vasilescu are o întrebare pentru ministrul Florin Cîțu după ce a spus că PNL se împrumută triplu față vezi tot »

HALUCINANT Ministrul Transporturilor a găsit SOLUȚIA pentru aglomerarea de pe DN1: Un drum FORESTIER

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus marţi mai multe soluţii temporare de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din vezi tot »

FĂRĂ CUVINTE Florin Cîțu a împrumutat, azi, TREI MILIARDE DE EURO, de pe pieţele externe, cu scadență peste 12 și 30 de ani

Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în vezi tot »

 

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

psd macheta

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un discurs electoral și că social-democrații au propus un proiect de lege pentru impozitarea progresivă a veniturilor.

”Tot aud acest discurs electoral – desființarea tuturor pensiilor speicale cu excepții. Ori e desființatare la toata lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă, ar fi fost o singură lege și nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei. Înțeleg abordarea actualului guvern, cu eliminarea totală, dar numai puțin de… Cu certitudine, este exclus să considerăm că pensiile militarilor sunt pensii speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că își menține punctul de vedere potrivit căruia parlamentarii nu trebuie să aibă niciun fel de indemnizație.

”Punctul nostru de vedere este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor. E aproape incorect să discuți despre un drept deja câștigat, dar nu vrea să intru nici în logica electorală cu eliminarea… cu excepție. Ori le eliminăm pe toate, ori nu. Așteptăm să vedem la votul final la Camera Deputaților. Chiar dacă PSD nu e la guvernare e posibil să facem pe cheltuiala noastră un studiu de impact și venim cu amendamentele necesare”, a mai spus liderul interimar al social-democraților.

Ciolacu a precizat că o poziție a partidului va fi stabilită în ședința grupurilor parlamentare de luni după amiază.