Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră corupt şi incapabil să gestioneze economia

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor vezi tot »

Violeta Alexandru a fost HUIDUITĂ de un pensionar la o conferință de presă

Scandal la o conferință de presă susținută de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în sectorul 6 al Capitalei. Un pensionar a început vezi tot »

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE „Pentru ca toate au un inceput!”

Inceputul anului 2020 a adus in lume un virus care a schimbat radical desfasurarea normala a vietii de zi cu vezi tot »

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

 

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

psd macheta

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un discurs electoral și că social-democrații au propus un proiect de lege pentru impozitarea progresivă a veniturilor.

”Tot aud acest discurs electoral – desființarea tuturor pensiilor speicale cu excepții. Ori e desființatare la toata lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă, ar fi fost o singură lege și nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei. Înțeleg abordarea actualului guvern, cu eliminarea totală, dar numai puțin de… Cu certitudine, este exclus să considerăm că pensiile militarilor sunt pensii speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că își menține punctul de vedere potrivit căruia parlamentarii nu trebuie să aibă niciun fel de indemnizație.

”Punctul nostru de vedere este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor. E aproape incorect să discuți despre un drept deja câștigat, dar nu vrea să intru nici în logica electorală cu eliminarea… cu excepție. Ori le eliminăm pe toate, ori nu. Așteptăm să vedem la votul final la Camera Deputaților. Chiar dacă PSD nu e la guvernare e posibil să facem pe cheltuiala noastră un studiu de impact și venim cu amendamentele necesare”, a mai spus liderul interimar al social-democraților.

Ciolacu a precizat că o poziție a partidului va fi stabilită în ședința grupurilor parlamentare de luni după amiază.