Claudiu Manda, lovitură pentru șefa DNA: Vrem să aflăm câte vizite a făcut Kovesi la SRI în afara programului

Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunțat miercuri, la finalul unei audieri a fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, vezi tot »

Zi de FOC în Parlament! Elena Udrea, audiată în Comisia SRI

Comisia parlamentară de control al SRI urmează să o audieze, joi, pe Elena Udrea, după ce miercuri a fost din vezi tot »

Tudorel Toader, anunț NEAȘTEPTAT: Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiției

Miercuri, 18 octombrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a precizat, prin intermediul paginii personale de Facebook, că „este vezi tot »

Doliu în teatrul românesc! O actriță celebră a murit

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit. Informaţia a fost anunţată pe Facebook de actorul Florin vezi tot »

ALERTĂ – Cutremur în România, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs, miercuri dimineaţă, în România.  Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul vezi tot »

 

Mihai Fifor, la Washington: România și-a luat angajamentul de accelerare a procesului de modernizare a Forțelor armate

Fifor-Mihai-Viorel

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a participat, miercuri, la Washington DC, la o întâlnire de lucru găzduită de organizaţia American-Romanian (Am-Ro) Business Council, la care au luat parte reprezentanţi ai companiilor din industria americană de apărare, ocazie cu care a evidenţiat angajamentul ferm al ţării noastre de accelerare a procesului de modernizare a Forţelor Armate Române şi realizarea capabilităţilor operaţionale care să permită interoperabilitatea cu aliaţii din NATO, precum şi în cadrul parteneriatelor strategice pe care ţara noastră le are. 

Potrivit unui comunicat al MApN, în această marjă, a scos în evidenţă faptul că “Parlamentul României a semnat memorandumul privind aprobarea preliminară pentru iniţierea procedurilor de acordare a contractelor pentru o serie de programe de înzestrare a căror valoare de achiziţie estimată depăşeşte 100 de milioane de euro pentru fiecare program din pachet”, amintind, în context, de stadiul programelor de achiziţionare a rachetelor Patriot şi sistemelor Himars. 

În cadrul discuţiilor, oficialii români şi-au exprimat speranţa că se vor dezvolta noi oportunităţi de cooperare cu companiile româneşti din domeniul apărării şi că vor fi extinse investiţiile americane în acest sector şi, astfel, economia românească va beneficia de transfer de tehnologie şi know-how. 

Programul delegaţiei MApN pentru ziua de joi cuprinde întâlniri cu reprezentanţii companiilor americane Raytheon, Lockeed Martin şi Bell Helicopters.