Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

Mihail Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani

NTc2YmJmYTEyMWQyZjY1ZjgxNGQxYzc1ODQxODI=.thumb

Mihail Gorbaciov a murit, a informat agenția TASS. Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani.

“În această seară, după o boală gravă și prelungită, Mihail Sergheievici Gorbaciov a murit”, a declarat Spitalul Clinic Central din Moscova.

Gorbaciov a condus Uniunea Sovietică din 1985 până în 1991 ca secretar general al Comitetului Central al PCUS și apoi ca președinte al URSS. El a anunțat încetarea activităților sale în calitate de președinte după semnarea Acordurilor de la Belovezhskaya în decembrie 1991.

După demisie, Gorbaciov a creat Fundația Internațională pentru Studii Socio-Economice și Politice (Fundația Gorbaciov), Crucea Verde Internațională, a fondat Forumul pentru Noua Politică și a fost unul dintre inițiatorii creării Forumului Laureaților Premiului Nobel pentru Pace.