Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Ministerul rus de Externe: ‘România și Polonia, principalele candidate pentru a fi lovite cu rachete Calibre’

VIDEO-Lansator-Rachete-Termobarice-Armatei-Ruse-Filmat-Drum-Ucraina

După ce a recunoscut legitimitatea loviturilor Ucrainei împotriva instalațiilor militare de pe teritoriul rus, Londra a justificat loviturile aeriene împotriva lanțurilor logistice din mai multe țări NATO care furnizează arme Kievului. Polonia și România sunt primele care au cerut acest lucru.

James Heappey, subsecretar de stat britanic pentru forțele armate, a declarat pentru Times Radio că Ucraina are dreptul legal de a lovi instalații militare de pe teritoriul rusesc pentru a perturba logistica forțelor armate ruse, informează pravda.ru.

Este “complet legitim ca Ucraina să țintească în adâncimea Rusiei pentru a întrerupe logistica ce, dacă nu ar fi fost întreruptă, ar fi contribuit în mod direct la moartea și măcelul de pe teritoriul ucrainean”, a declarat Heappey.

Comentând această declarație, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că, pentru a întrerupe logistica militară, Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

“Avem înțelegerea corectă aici? La urma urmei, aceasta duce direct la morți și vărsare de sânge pe teritoriul ucrainean. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre aceste țări”, a precizat Zakharova pe canalul său de Telegram.

De fiecare dată când vând arme Ucrainei, țările europene se tem că vor deveni parte la o acțiune militară și la “mânia lui Putin”. Șefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, și-a exprimat îngrijorarea în această privință.

Țintele principale pentru rachetele de calibru

Furnizorii activi de arme letale pentru Ucraina sunt:

  • Republica Cehă,
  • Polonia,
  • Slovenia,
  • Turcia,
  • Germania,
  • SUA.