Moment ISTORIC – Regina Elena a revenit în România! Ce mesaj transmite Viorica Dăncilă

Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, a vezi tot »

BOMBA ZILEI – Liviu Dragnea cere anularea condamnării

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia vezi tot »

Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM: ‘Cei vinovați trebuie sancționați’

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la vezi tot »

Viorica Dăncilă, în rol de infirmieră – a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău la un miting PSD

Premierul Viorica Dancilă a acordat joi, împreună cu alte persoane din stafful său, primul ajutor unui bărbat căruia i s-a vezi tot »

Viorica Dăncilă, atacuri violente la adresa PNL: ‘Știm ce ne așteaptă a doua zi când va va veni un nou Guvern? Sunteți cifre pentru ei’

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a transmis, joi, în timpul unui miting electoral în județul Constanța, că PNL îi consideră cifre vezi tot »

 

Ministrul Muncii dă asigurări: Toate salariile vor crește! Acuzații la adresa unor sindicate

olguta

Ministrul Muncii a declarat că toate salariile în România vor crește și a dat asigurări în același timp că Noua Lege a pensiilor, care ar urma să corecteze inechitățile din sistem, este aproape de finalizare.

„Noi trebuia să avem această lege la 1 octombrie finalizată de Ministerul Muncii, lucru care s-a întâmplat, dar mai erau și alte lucruri care trebuiau finalizate de Ministerul de Finanțe”, a declarat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, atunci când a fost întrebată de ce Noua Lege a pensiilor nu este încă finalizată așa cum s-a anunțat inițial.

Ministrul a ținut să se refere apoi special la salariații din sănătate:

„Câți dintre salariații din sănătate au citit această lege? Ca să știe 78% dintre ei că le scad salariile? I-am văzut, a fost o campanie deșănțată a celor de la Federația Solidaritatea Sanitară, în care le-au prezentat oamenilor tot felul de fluturași că vor avea sporuri de 1%. Dacă citiți această lege o să vedeți că este o minciună sfruntată, nu se pune problema de așa ceva”, a spus ministrul Muncii.

„Am avut foarte multe discuții cu reprezentanții sindicatelor. Legea salarizării crește foarte mult salariile medicilor. Crește gradual, în funcție de vechimnea pe care o au, în funcție de sporuri. În același timp, am constatat niște ieșiri din decor. Nu am văzut niciun medic care să apere legea salarizării, în condițiile în care vorbim despre salarii de 3.000 de euro. În schimb, am văzut foarte mult personal auxiliar din sănătate care nu au fost de acord”, a mai precizat oficialul.

Apoi ministrul Lia Olguța Vasilescu a explicat care sunt măsurile importante pentru români în perioada următoare:

  • Salariul minim pe economie crește de la 1450 lei la 1550 lei.
  • Punctul de pensie crește de la 1000 la 1100 lei.
  • Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
  • Creșterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici („Pornind de la 1900 de lei salariul minim care va fi de anul viitor, se scad 35%, care sunt contribuțiile și ajunge la 1235 de lei venitul. De aici încep să se adauge deducerile. Deducerile pentru fiecare copil înseamnă 160 de lei. Deducerile se aplică până la 3600 de lei”, a spus ministrul.)
  • Reducerea contribuțiilor sociale și trecerea acestora în dreptul salariaților.