Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

Ministrul Muncii, veste URIAȘĂ pentru români: Creșteri în rafală la pensii și salarii

BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA - CEX - PSD

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că de la 1 iulie 2018 punctul de pensie va crește la 1100 de lei. La aceeași dată salariul minim brut pe țară va crește la la 1900 de lei.

”Vă propunem o hotărâre de Guvern într-o primaă prin care salariul minim brut pe țară să crească la 1900 de lei la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă celei prevăzute în programul de guvernare, care era de 1550 de lei.

Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianurie 2018, la 1250 de lei, față de 1233 cât este în prezent și nu va mai fi raportată la salariul minim ci la indicele social de referință care este astăzi de 500 de lei și indemnizația va fi de două ori și jumtate ISR.

Proiectul de ordonanță prevede creșterea punctului de pensie la 1100 de lei, iar pensia minimă la 640 de lei, de la 1 iulie 2018. Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului la Pilonul II de pensii de la 5,2% la 3,7%, dar atenție fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care achitată astăzi către administorii Pilonului II de pensii la anul va fi aceeași, dar scăderea procentului este necesară, datorită creșterii salariului minim brut cu 20%.”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.