Moment ISTORIC – Regina Elena a revenit în România! Ce mesaj transmite Viorica Dăncilă

Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, a vezi tot »

BOMBA ZILEI – Liviu Dragnea cere anularea condamnării

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia vezi tot »

Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM: ‘Cei vinovați trebuie sancționați’

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la vezi tot »

Viorica Dăncilă, în rol de infirmieră – a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău la un miting PSD

Premierul Viorica Dancilă a acordat joi, împreună cu alte persoane din stafful său, primul ajutor unui bărbat căruia i s-a vezi tot »

Viorica Dăncilă, atacuri violente la adresa PNL: ‘Știm ce ne așteaptă a doua zi când va va veni un nou Guvern? Sunteți cifre pentru ei’

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a transmis, joi, în timpul unui miting electoral în județul Constanța, că PNL îi consideră cifre vezi tot »

 

Ministrul Muncii, veste URIAȘĂ pentru români: Creșteri în rafală la pensii și salarii

BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA - CEX - PSD

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că de la 1 iulie 2018 punctul de pensie va crește la 1100 de lei. La aceeași dată salariul minim brut pe țară va crește la la 1900 de lei.

”Vă propunem o hotărâre de Guvern într-o primaă prin care salariul minim brut pe țară să crească la 1900 de lei la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă celei prevăzute în programul de guvernare, care era de 1550 de lei.

Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianurie 2018, la 1250 de lei, față de 1233 cât este în prezent și nu va mai fi raportată la salariul minim ci la indicele social de referință care este astăzi de 500 de lei și indemnizația va fi de două ori și jumtate ISR.

Proiectul de ordonanță prevede creșterea punctului de pensie la 1100 de lei, iar pensia minimă la 640 de lei, de la 1 iulie 2018. Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului la Pilonul II de pensii de la 5,2% la 3,7%, dar atenție fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care achitată astăzi către administorii Pilonului II de pensii la anul va fi aceeași, dar scăderea procentului este necesară, datorită creșterii salariului minim brut cu 20%.”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.