Mircea Geoană și-a dat demisia de la NATO și se pregătește să-și depună candidatura pentru alegerile prezidențiale

Mircea Geoană și-a informat superiorii de la NATO că demisionează din funcția de secretar general adjunct, după un mandat de vezi tot »

CNA – Amenzi de 15.000 de lei pentru știri împotriva lui Mircea Geoană

„Întrunit în ședința publică din data de 29.08.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate vezi tot »

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană conduce în preferințele pentru prezidențiale, cu o competiție strânsă pentru locul doi

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP cu privire la preferințele românilor în privința candidaților la alegerile prezidențiale vezi tot »

O sacoșă de la Carrefour apărută în filmul “Buletin de Bucureşti” din 1982 ridică întrebări despre călătoria în timp. Mircea Diaconu elucidează misterul

În filmul „Buletin de Bucureşti” din 1982, realizat în perioada comunistă, la minutul 1:23:17 apare un detaliu neașteptat: un bărbat vezi tot »

Geoană s-a uitat fără sonor la Congresul PSD: E ca într-o piesă din Grecia Antică. Știi deznodământul, dar trebuie să joci până la final

Mircea Geoană, adjunctul NATO și candidat la alegerile prezidențiale, spune că finalul cursei PSD la alegerile prezidențiale este unul previzibil. Geoană spune vezi tot »

 

Mircea Geoană, despre declarația controversată făcută de Trump: Are ‘iz de campanie electorală’

geoana-1000x600

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus la Digi24 că declarația controversată a fostului președinte american Donald Trump are „iz de campanie electorală” și că poate fi interpretată ca un fel de negociere dură pentru ca toate țările NATO să aloce pentru apărare cele două procente din PIB pe care și le-au asumat.

Întrebat dacă există pericolul ca Rusia să atace o țară NATO, Geoană a spus: „Nu vedem un risc iminent la adresa securității noastre, dar vedem o Rusie tot mai imprevizibilă. Cea mai bună soluție este s ne pregătim pentru un scenariu negativ. A te pregăti pentru un scenariu negativ înseamnă că acel scenariu nu se întâmplă. Asta înțelelege Rusia. Cu cât NATO e mai puternic, cu atât riscurile sunt mai mici”.

El a vorbit și despre controversata declarație a lui Trump, care a spus la un miting electoral „ar încuraja” Rusia să facă „ce dracului vrea” oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării. Acest lucru ar însemna să nu respecte articolul 5 din Tratatul NATO, referitor la apărarea colectivă a Alianței. Geoană spune că a lucrat cu Trump, în timpul primului mandat al acestuia, și că există o diferență între un candidat în campanie și un șef de stat.

„Unde există un sâmbure de adevăr, poate Trump a spus-o mai apăsat și mai radical, că e anormal ca America să plătească integral securitatea europenilor. Sub această formă de presiune, de negociere mai puternică, mai mulți aliați au început să cheltuiască spre 2%. Cred că și Europa începe să se trezească la noua realitate”, a spus Geoană.