BREAKING Forțele israeliene au invadat Libanul. Armata libaneză s-a retras de la graniță / Hezbollah contraatacă

Soldații IDF intră în sudul Libanului într-o ofensivă terestră pentru prima dată din 2006, după o serie de escaladări cu Hezbollah, susținut de vezi tot »

Mircea Geoană cere `cadastrarea integrală a teritoriului țării`

Candidatul independent la Președinție, Mircea Geoană a declarat luni, la Cluj-Napoca, că o problemă ce trebuie rezolvată în perioada imediat următoare este vezi tot »

‘Urgia’ care nu există – Ciclonul Ashley e o găselniță pur românească, explică un expert

În ultimele zile, mass-media din România a fost inundată de știri alarmante cu privire la un presupus ciclon devastator, denumit “Ashley”, care vezi tot »

Mircea Geoană: `Nu cred că rușii sunt fericiți să vină un fost șef de la NATO președintele României`

Mircea Geoană, candidat independent la Președinție, a declarat, joi seară, la B1 TV, că nu crede „că rușii sunt fericiți vezi tot »

Alertă – Vine urgia: ANM a cerut informarea rapidă a populației în fața riscului / Zonele vizate

Prefecții și primarii din zonele aflate sub avertizări meteorologice au primit sâmbătă dispoziții clare de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a vezi tot »

 

Mircea Geoană: Există un culoar clar pentru un președinte independent. Asta vor oamenii!

mircea-geoana_7556d3f508

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, evită să spună dacă va candida la alegerile din acest an, afirmând doar că, în opinia sa, România nu a avut ”niciodată, în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”. ”Mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele – este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi – , mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea”, susţine Geoană. El adaugă că, pentru prima dată în ultimele decenii, există posibilitatea alegerii unui preşedinte care să fie independent de partidele politice.

”Am, la NATO, de terminat un job important şi sunt hotărât să îmi duc misiunea în condiţii, cred eu, foarte bune, cum am făcut-o şi până acum. Se apropie un moment care pentru mine este un moment politic, sentimental şi personal, foarte important, summit-ul de la Washington, 75 de ani, acum mulţi ani de zile, ca tânăr ambasador al României, alergam pe toate coridoarele puterii americane şi pe tot teritoriul ca să aducem România în NATO, acum reprezint la nivelul cel mai înalt, pentru mine este foarte importat să termin în condiţii bune acest lucru.

Voi vedea, pentru că există opţiune politică, există şi opţiune în viaţa privată, în viaţa neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele – este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi -, mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea, am slujit ţara asta toată viaţa şi dacă va fi vreodată vreo şansă să o fac, direct sau indirect, voi ajuta ţara asta din orice poziţie, cu tot ce ştiu eu mai bun”, a afirmat Mircea Geoană, întrebat, la Digi 24, dacă va candida la alegerile interne din România.

Oficialul NATO a vorbit şi despre sondajele de opinie care îl indică drept o persoană publică în care românii au încredere, el arătându-se ”măgulit”.

”Cred că lumea vede în mine un om perseverent, un om care nu se dă bătut uşor, un om care, chiar dacă crezi că a murit, precum pasărea Phoenix găseşte din nou energie să meargă mai departe şi bănuiesc că acestea sunt lucrurile pe care românii le apreciază la mine”, a adăugat Geoană.

El este de părere că România nu a avut ”niciodată în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”.

”Eu cred că după ce am avut preşedinţi din diverse culori şi familii politice, cred că pentru prima dată – şi asta indică sondajele de opinie – există un culoar clar pentru un preşedinte independent în sensul să nu fie dependent de partide, asta vor oamenii. Evident că trebuie să lucrezi cu partidele, dar oamenii au încercat şi au văzut: un preşedinte îmbracă haina unui partid politic, câştigă, eventual, fotoliul de la Cotroceni şi a doua zi, brusc, se dă peste cap de trei ori şi este automat independent.