Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Mircea Geoană: ‘NATO este foarte serios în apărarea României, fiind vorba de ţara mea!’

mircea-geoana-1024x683

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat miercuri seară, la Bruxelles, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru AGERPRES, că vrea ca românii să fie absolut convinşi că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat, inclusiv a României.

Referindu-se la transformarea grupului de luptă din România într-o brigadă, un lucru pentru care autorităţile de la Bucureşti fac în prezent demersuri, înaltul oficial NATO a spus, printre altele, că acest lucru va fi testat printr-un exerciţiu care va avea loc în România în această primăvară. “Eu vreau să salut faptul că Franţa şi alţi aliaţi, împreună cu aliatul ţară gazdă România, se pregătesc foarte serios pentru a putea crea condiţiile ca acest grup de luptă să fie, la nevoie, dus la nivel de brigadă. Şi acest lucru va fi testat printr-un exerciţiu pe care îl vom face în România în această primăvară (…) Nu doar în România, ci în toate grupurile de luptă, există un efort conjugat al ţărilor care compun acele grupuri de luptă şi evident noi, din partea NATO, pentru a putea fi siguri că avem exerciţii militare care să ne permită să exersăm acel lucru”, a afirmat Mircea Geoană.

„Există un interes pe cantitate”

El a mai afirmat că “există de foarte multe ori, şi este legitim, un interes pe cantitate: cât de mult, la ce nivel? Noi punem foarte mult accent şi pe calitate, pe dimensiunea de multidomeniu”. “Pentru că, de exemplu, în cazul României, Marea Neagră este un caz complex. Şi în cazul României este foarte important să existe această perspectivă multidimensională, şi cibernetică, şi spaţială, şi de informaţii, şi chestiuni legate de marin şi submarin în sensul unor tehnologii adaptate situaţiei de acolo”, a explicat Geoană.

El a ţinut să precizeze că grupul de luptă din România se dezvoltă foarte bine, “România îşi face datoria ca ţară gazdă, şi investeşte şi se pregăteşte pentru acest lucru, iar noi, până la (reuniunea de la) Vilnius, vom fi siguri că vom avea întreg flancul estic exersat până la nivel de brigadă şi vom vedea în perioada următoare toate elementele care compun acest lucru”.

„Românii să fie absolut convinşi de faptul că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu”

“Şi, încă o dată, vreau ca românii şi româncele, cei care vor citi acest interviu, să fie absolut convinşi de faptul că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat, inclusiv şi în special, fiind vorba de ţara mea, a României”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

În ceea ce priveşte o eventuală ofensivă ucraineană în această primăvară, despre care a vorbit în premieră secretarul american al apărării, Lloyd Austin, oficialul NATO a spus că ucrainenii îşi calculează şansele cu foarte multă atenţie. “Putem spune că modul în care şi-au planificat de exemplu contraofensivele recente – şi în Donbas, şi în sud – ne arată că sunt lideri militari şi lideri politici care ştiu să-şi calculeze cu foarte multă atenţie deciziile. De aceea suntem convinşi de faptul că atunci când vor decide, şi unde vor decide, şi în modul în care vor decide, vor ţine cont atât de realităţile de pe teren, cât şi de realităţile legate de logistică. Şi secretarul general a spus că este de fapt şi un război al logisticii. Şi aceste lucruri sunt convins că sunt luate în considerare de partenerii noştri ucraineni şi sunt convins că atunci când vor lansa această ofensivă, sau ofensive, la plural, se vor bucura de succes”, a dat asigurări Mircea Geoană.

În interviu, care va fi publicat integral joi, Mircea Geoană s-a mai referit la modul în care ar putea evolua războiul din Ucraina, la ajustarea sistemelor de supraveghere şi de interceptare la nivel aerian şi antiaerian şi la planurile sale de viitor