Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Mircea Geoană (NATO): ‘Evident că spunem partenerilor noștri israelieni și aliați direct cu America că este tot dreptul să își apere teritoriul. Suntem foarte atenţi la riscul de escaladare

Mzc5YjI2ZjcwY2I5M2I4YTVjMGIxZmM5YWUzZA==.thumb

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu sunt indicii pentru un risc de escaladare la nivel de conflict global.

În clipa de faţă suntem foarte atenţi la riscul de escaladare, mai degrabă la nivel regional şi credem că şi vizita preşedintelui Biden a făcut foarte mult bine„, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că autorităţile fac un efort de dezescaladare a tensiunilor.

Evident că spunem partenerilor noştri israelieni şi aliaţi direct cu America că este tot dreptul să îşi apere teritoriul şi să răspundă unui astfel de atac terorist şi barbar, dar în acelaşi timp făcut cu atenţie la victimele civile„, precizează oficialul NATO.

„Vedem cum propagandă şi informare şi dezinformare inflamează strada arabă, nu doar din regiune dar şi din Europa şi din Statele Unite„, a adăugat el.

”Nu vedem condiţii pentru aşa ceva”

„Aş vrea să coborâm puţin temperatura cu privire la o escaladare la nivel şi mai mare. Nu vedem condiţii pentru aşa ceva. Nu există nici interes, nici resurse. În schimb, vedem în continuare elemente de tensiune – război deschis în Ucraina, acest atac deliberat şi cu un calcul foarte precis să deraieze procese mai mari din regiune„, a mai spus Mircea Geoană, la Antena3 CNN.

Potrivit lui Mircea Geoană, „e foarte important să ne ajutăm partenerii şi să veghem întotdeauna la dezescaladare şi la evitarea unei amplificări a unui conflict care deja are reverberații importante„.

Pentru noi este foarte important, ca NATO, să fim atenţi ca nimic din ceea ce înseamnă risc la adresa securităţii noastre, de la cabluri submarine, fibră optică, conducte, exporturi de cereale, competiţie cibernetică, competiţie în spaţiu, conflicte regionale de acest gen şi de aceea suntem un factor de stabilizare şi de predictibilitate. Ne uităm cu foarte multă atenţie la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu”.