Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Mariana Chipirlin: viziune și acțiune pentru localitatea Perișor

Candidatul PSD a dovedit în ultimii patru ani că este edilul potrivit pentru Perișor. Cu un palmares impresionant de proiecte vezi tot »

Vestea anului pentru locuitorii județului Dolj!

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti- Pleniţa vezi tot »

Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt: „Ce alții promit, eu realizez”

Exemplul unei conduceri durabile: continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de vezi tot »

Partidul Social Democrat susține un lider ai tinerei generații la Amărăștii de Sus

Iulian Duță intră în lupta pentru primărie cu idei și obiective care vizează dezvoltarea comunității pe termen lung, dar și vezi tot »

 

Mircea Geoană (NATO): ‘Evident că spunem partenerilor noștri israelieni și aliați direct cu America că este tot dreptul să își apere teritoriul. Suntem foarte atenţi la riscul de escaladare

Mzc5YjI2ZjcwY2I5M2I4YTVjMGIxZmM5YWUzZA==.thumb

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu sunt indicii pentru un risc de escaladare la nivel de conflict global.

În clipa de faţă suntem foarte atenţi la riscul de escaladare, mai degrabă la nivel regional şi credem că şi vizita preşedintelui Biden a făcut foarte mult bine„, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că autorităţile fac un efort de dezescaladare a tensiunilor.

Evident că spunem partenerilor noştri israelieni şi aliaţi direct cu America că este tot dreptul să îşi apere teritoriul şi să răspundă unui astfel de atac terorist şi barbar, dar în acelaşi timp făcut cu atenţie la victimele civile„, precizează oficialul NATO.

„Vedem cum propagandă şi informare şi dezinformare inflamează strada arabă, nu doar din regiune dar şi din Europa şi din Statele Unite„, a adăugat el.

”Nu vedem condiţii pentru aşa ceva”

„Aş vrea să coborâm puţin temperatura cu privire la o escaladare la nivel şi mai mare. Nu vedem condiţii pentru aşa ceva. Nu există nici interes, nici resurse. În schimb, vedem în continuare elemente de tensiune – război deschis în Ucraina, acest atac deliberat şi cu un calcul foarte precis să deraieze procese mai mari din regiune„, a mai spus Mircea Geoană, la Antena3 CNN.

Potrivit lui Mircea Geoană, „e foarte important să ne ajutăm partenerii şi să veghem întotdeauna la dezescaladare şi la evitarea unei amplificări a unui conflict care deja are reverberații importante„.

Pentru noi este foarte important, ca NATO, să fim atenţi ca nimic din ceea ce înseamnă risc la adresa securităţii noastre, de la cabluri submarine, fibră optică, conducte, exporturi de cereale, competiţie cibernetică, competiţie în spaţiu, conflicte regionale de acest gen şi de aceea suntem un factor de stabilizare şi de predictibilitate. Ne uităm cu foarte multă atenţie la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu”.