Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Mircea Geoană (NATO): ‘Războiul de mare intensitate s-a întors în Europa. Vom plasa mai multe forțe la un nivel de pregătire mai ridicat și ne vom consolida structura de comandă și control’

geoana putin

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre poziționarea Alianței Nord-Atlantice, în actualul context al războiului dintre Federația Rusă și Ucraina.

Mircea Geoană a atras atenția că ”mediul nostru de securitate s-a schimbat în mod fundamental. Războiul de mare intensitate s-a întors în Europa”.

Summitul de la Vilnius va viza consolidarea în continuare a propriei forțe de descurajare și apărare a NATO (…) Vom plasa mai multe forțe la un nivel de pregătire mai ridicat și ne vom consolida structura de comandă și control. Mă aștept ca aliații să sprijine planurile, forțele și structurile stabilite de comandantul nostru suprem aliat, generalul Cavoli”, a afirmat, luni, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într- un discurs susținut în deschiderea lucrărilor Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la Luxemburg, potrivit Mediafax, citează antena3.ro.

Din 2014, când Putin a anexat ilegal Crimeea, Alianța noastră a pus în aplicare cea mai mare consolidare a apărării noastre colective din ultimele generații. Am sporit gradul de pregătire a tuturor forțelor, am desfășurat trupe pregătite de luptă în estul Alianței. Pentru prima dată, am activat planificarea apărării noastre, iar aliații europeni și Canada au cheltuit 350 de miliarde de dolari în plus pentru apărare.

Acest lucru a însemnat că, atunci când domnul Putin și-a lansat invazia în toată regula anul trecut, noi eram pregătiți. În câteva ore ne-am activat planurile de apărare, am pus 40.000 de soldați sub comanda NATO, susținuți de o putere aeriană și maritimă semnificativă.

Ne-am consolidat apărarea avansată de la Marea Baltică până la Marea Neagră.(…) Mediul nostru de securitate s-a schimbat în mod fundamental. Războiul de mare intensitate s-a întors în Europa”, a spus înaltul oficial al Alianței.

Mircea Geoană a subliniat că, în prezent, „concurența globală este în creștere”, iar „regimurile autoritare ne contestă valorile, interesele și securitatea”.

Amenințările se înmulțesc. De la terorism la atacuri cibernetice, de la proliferarea nucleară la schimbările climatice. Am intrat, dragi prieteni, în noua eră a competiției strategice. NATO este la înălțimea provocării.

Ne vom antrena și vom face mai multe exerciții împreună. Vom plasa mai multe forțe la un nivel de pregătire mai ridicat și ne vom consolida structura de comandă și control. Mă aștept ca aliații să sprijine planurile, forțele și structurile stabilite de comandantul nostru suprem aliat, generalul Cavoli, la summitul de la Vilnius din iulie”, a punctat secretarul general adjunct al NATO.