Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Mariana Chipirlin: viziune și acțiune pentru localitatea Perișor

Candidatul PSD a dovedit în ultimii patru ani că este edilul potrivit pentru Perișor. Cu un palmares impresionant de proiecte vezi tot »

Vestea anului pentru locuitorii județului Dolj!

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti- Pleniţa vezi tot »

Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt: „Ce alții promit, eu realizez”

Exemplul unei conduceri durabile: continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de vezi tot »

Partidul Social Democrat susține un lider ai tinerei generații la Amărăștii de Sus

Iulian Duță intră în lupta pentru primărie cu idei și obiective care vizează dezvoltarea comunității pe termen lung, dar și vezi tot »

 

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Mircea-Geoana (2)

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii Mihai Tudose şi Rareş Bogdan împreună. El a menţionat că `te pufneşte şi râsul dacă n-ar fi vorba de trădarea propriului electorat”.

Mircea Geoană a declarat, duminică, la Digi 24 că actuala clasă politică românească a rămas în urma transformărilor din societate.

“Eu văd un lucru pe care îl simţim cu toţii. Clasa politică românească a rămas în spatele transformării societăţii româneşti. Este un lucru evident. Societatea a avansat. Cu toţi am avansat. Mai repede, mai greu, mai uşor, mai încet. Dar este clar că sistemul nostru politic, clasa noastră politică, a rămas în urma transformărilor din societate. Aceste lucruri sunt agravate şi de metehne mai vechi: nepotism, clientelism, prea multă corupţie şi ăsta e adevărul în continuare. Şi de aceea cred că ceea ce trebuie să spunem este că e nevoie de o refondare importantă a politicului românesc şi automat a statului român. Pentru că atunci când tu constaţi că statul tău nu funcţionează, e disfuncţional, nu peste tot, dar în zone importante, când nu poţi să digitalizezi statul român, nu poţi, nu vrei, nu ştii, este treabă de competenţă, este treabă de incompetenţă, este treabă de…”, a declarat Mircea Geoană.

El consideră că este nevoie de o zguduire zdravănă a sistemului politic românesc

“Din ce motive nu avansăm? De ce rămânem ultimii în clasamentele PISA? Şi 80% din copiii de la ţară nu iau 5 la simularea de la BAC. Ce fac? Stau şi mă uit şi mă prefac că nu se întâmplă nimic? Deci când spun acest lucru, o spun în sensul că este nevoie de o zguduire zdravână a sistemului politic românesc, că este nevoie de o descătuşare a statului român de aceste influenţe care îl împiedică să-şi facă datoria. Sunt mulţi oameni şi în politică şi în statul român care ar dori să-şi facă treaba şi sunt oameni competenţi şi buni patrioţi. Nu toţi sunt prinşi, dar pentru că această oligarhie politică ne ţine pe toţi prizonieri şi ne ţine în urmă, eu cred că este obligatoriu ca la aceste alegeri, în principiu cele prezidenţiale, sper ca şi la locale, sper ca şi la parlamentare”, a mai afirmat Mircea Geoană.

El a mai declarat că nu înţelege de ce PSD şi PNL au listă comună la alegerile europarlamentare.