Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Mariana Chipirlin: viziune și acțiune pentru localitatea Perișor

Candidatul PSD a dovedit în ultimii patru ani că este edilul potrivit pentru Perișor. Cu un palmares impresionant de proiecte vezi tot »

Vestea anului pentru locuitorii județului Dolj!

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti- Pleniţa vezi tot »

Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt: „Ce alții promit, eu realizez”

Exemplul unei conduceri durabile: continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de vezi tot »

Partidul Social Democrat susține un lider ai tinerei generații la Amărăștii de Sus

Iulian Duță intră în lupta pentru primărie cu idei și obiective care vizează dezvoltarea comunității pe termen lung, dar și vezi tot »

 

Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

mircea_Geoana_large

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, fiind urmat de liderul PSD Marcel Ciolacu, iar podiumul este completat de George Simion de la AUR, conform unui sondaj INSCOP, citat de Digi24.
În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat în calitate de de candidat independent, 26%. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu, care ar strânge 24% din voturi, potrivit sondajului INSCOP, care a măsurat principalii candidați în cursa pentru prezidențiale.

Sondajul realizat de INSCOP arată și patru situații posibile pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, Mircea Geoană ar trece de Ciolacu în turul doi cu 61%, iar dacă ar ajunge în turul doi cu Laura Codruţa Kovesi ar obţine 66% dintre voturi, în timp ce pe George Simion l-ar învinge cu 75% dintre voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie-5 martie, pe un eșantion de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.