Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Mișcări tectonice în Bănie: Excluderi de răsunet în PNL Craiova

pnl

Nu este liniște între liberalii din Bănie chiar în anul electoral! Biroul Politic Local al Partidului Național Liberal Craiova a luat decizii importante în cadrul ședinței din data de 10 februarie 2024, vizând reconfigurarea structurii de conducere și a listei de consilieri locali.

În urma votului exprimat de membrii Biroului Politic Local, s-a hotărât propunerea de excludere din partid a trei consilieri locali: Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi. 

Marian Vasile, unul dintre consilierii vizați, și-a exprimat anterior intenția de a candida pentru Primăria Craiovei. Cu toate acestea, candidatura sa nu a fost susținută.

Romeo Voicinovschi, un alt membru al partidului menționat în context, a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de decizia de excludere prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, subliniind lipsa unui dialog prealabil și a unor acuzații concrete privind activitatea sa.

Această serie de evenimente survine într-un moment în care PNL Craiova se confruntă cu provocări interne și o dinamică politică fluctuantă. La ultimele alegeri locale, partidul a obținut 9 mandate de consilieri locali, dar a fost martorul plecării sau excluderii a șase dintre aceștia, reflectând tensiuni interne și diferende privind strategia și conducerea.

Printre cei care i-a exclus pe cei trei consilieri s-a aflat și deputatul Nicolae Giugea, nimeni altul decât cel care plecase din partid cu Ludovic Orban în urmă cu doi ani, reproșând partidului că este “exact ca o balenă eșuată care se sinucide din senin”, dar apoi a reevaluat filiala PNL Craiova și a revenit la conducerea ei.

Printre cei care au fost excluși din PNL se află și actualul prefect, Dan Diaconu, dar și actualul viceprimar al Craiovei, Răzvan Diaconu.