Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate vezi tot »

Mircea Geoană recunoaște implicarea NATO în războiul împotriva Rusiei: Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că Fedeeraţia Rusă stagnează în sudul şi în estul Ucrainei, precizând vezi tot »

TVR se dezlănțuie în scandalul Eurovision: ‘Am acordat punctaj maxim Moldovei. Regulile au fost schimbate în timpul jocului’

“Am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind vezi tot »

A câștigat Ucraina finala Eurovision prin furt? Voturile României și Moldovei, oferite forțat Kievului

Scandalul punctajului zero dintre România și Moldova la Eurovision naște noi controverse! Asta după ce Uniunea Europeană de Radio şi vezi tot »

Sorin Oprescu, condamndat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Curtea de Apel vezi tot »

 

Municipiul Craiova a fost selectat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa

260692620_4537777112976621_5039556458045609090_n

Municipiul Craiova a fost selectat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, realizat de EuropeanBestDestinations.com, fiind singurul oraș din România din acest top. Turistii din toata lumea pot descoperi și pot vota Craiova ca destinația preferată de Crăciun până pe 10 decembrie.

Cel mai vizitat site web dedicat turismului din Europa, European Best Destinations, a anunțat cele mai frumoase destinații de Crăciun pentru 2021 – 2022 și a dat start votării.

Turistii din toata lumea pot descoperi și pot vota Craiova ca destinația preferată de Crăciun până pe 10 decembrie, la ora 11.59, ora locală a Bruxelles-ului. Se poate acorda 1 vot pe zi de la o adresă IP.  Votul se face pe site-ul: www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

O data cu luna cadourilor, Craiova a intrat intr-o atomosfera de sarbatoare. Orasul a fost decorat cu un million de luminite, amplasate in zona centrala, pe Calea Bucuresti, cat si in Parcul Nicolae Romanescu.

Vizitatorii găsesc de toate: brad împodobit, căsuțe de basm, carusel, patinoar, globuri personalizate, vată de zahăr sau vin fiert cu scorțișoară. In plus, in fiecare weekend institutiile de cultura din cadrul primariei au programate concerte intre orele 18.00 si 20.00.

Un punct central al sărbătorii din Craiova îl reprezintă cele 25 de căsuțe pictate ca-n povești din Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul, la care comercianții și artizanii vând produse handmade, preparate specifice Crăciunului, cadouri unicat și bijuterii.

Preparate deosebite există și în Piața William Shakespeare, la zona cu food truck uri, iar copiii sunt așteptați în Piața Mihai Viteazul unde este deschis patinoarul, dar si la Atelierul lui Moș Crăciun.

Evenimentele, reunite sub umbrela „Lumi magice”  vor mentine atmosfera de sărbătoare după Anul Nou.

Trebuie stiut ca purtarea măștii este obligatorie, iar în zona scenei, in serile de concerte,  este nevoie de certificat verde.