Kovesi, drum anevoios spre șefia Parchetului European. Ce scrie The Sunday Times

Alegerea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror-şef european nu mai pare la fel de sigură ca în urmă cu vezi tot »

Iohannis cere demiterea! Carmen Dan răspunde dur: Președintele se află într-o situație penibilă

Carmen Dan a avut o primă reacție, după ce Președintele i-a cerut demisia după problema cu voturile diasporei la alegerile vezi tot »

Carmen Dan rupe tăcerea după condamnarea lui Dragnea: Cei din PSD au perceput acest lucru ca un șoc

Carmen Dan a vorbit în exclusivitate, pentru Antena 3, despre condamnarea fostului lider PSD. Ministrul de Interne susține că a vezi tot »

Dăncilă, despre pactul propus de Klaus Iohannis: Nu avem de ce să semnăm acest acord

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat joi, la finalul CEx al PSD, că partidul pe care îl conduce interminar nu se vezi tot »

Anunț SURPRIZĂ în CEx – Șerban Nicolae dorește să se înscrie în cursa pentru prezidențiale

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a anunțat, în ședința Comitetului Executiv de joi, dorința de a candida la alegerile prezidențiale, au vezi tot »

 

Negocieri încheiate cu succes – Ministrul Justiției, acord cu sindicaliștii din penitenciare: Angajații își vor primi banii

breaking news

Ministrul Justiției, Ana Birchall, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au semnat cu sindicaliștii din penitenciare un acord privind plata drepturilor salariale și de asistență socială, banii urmând a fi achitați în cadrul unui calendar agreat de comun acord.

Ana Birchall și Eugen Teodorovici s-au întâlnit, miercuri, la Guvern, cu prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare Mihaela Neacșu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar Florin Șchiopu, precum și cu președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor Sorin Dumitrașcu.

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor privind plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80.972 mii lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

De asemenea, la discuție s-a agreat constituirea unui grup de lucru care să analizeze și să vină cu propuneri pentru modificarea și completarea legislației privind statutul și activitatea personalului din sistemul penitenciar.

”Îmi exprim regretul că aceste probleme, deși erau cunoscute de multă vreme, și-au găsit rezolvarea abia acum”, a declarat ministrul Ana Birchall, potrivit aceluiași comunicat.

Peste 130 de persoane au protestat, la începutul săptămânii, în fața Penitenciarului Gherla, județul Cluj, cerând rezolvarea unor probleme din sistemul penitenciar.

Revendicările angajaților din penitenciare au fost: adoptarea statutului polițistului de penitenciare, publicarea, de urgență, a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, interzicerea muncii forțate în sistemul penitenciar, „unde detinuții sunt plătiți, spre deosebire de personal”.