Comisia Europeană intervine exploziv în războiul Dăncilă-Iohannis: Nu avem îngrijorări asupra capacității României de a prelua Președinția Consiliului UE

Șeful purtătorilor de cuvânt ai Comisiei Europene, Schinas Margaritis, a afirmat, luni, că instituția europeană nu are îngrijorări că România vezi tot »

Cine a prelua funcția de președinte al PSD București, după demisia Gabrielei Firea – Deciziile din CEx au fost corecte

Gabriel Mutu, înlocuitorul lui Firea la PSD București, spune că deciziile din ședința CEx sunt corecte, atâta timp cât declarațiile vezi tot »

Liviu Dragnea, anunț de ultimă oră – Ce funcții primesc Mihai Fifor și Codrin Ștefănescu, după Cex

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv, că Mihai Fifor a fost propus pentru funcția de vezi tot »

Premierul anunță remanierile – Cum va arăta Guvernul Dăncilă 2? Olguța Vasilescu, la Transporturi

Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern: L. Olguța Vasilescu- Transporturi, Marius Budăi- Min. Muncii, N. Bădălău-Economie, Alexandru Petrescu- Comunicații, Daniel vezi tot »

Mihai Fifor, mișcare explozivă înainte de CEx: Și-a dat demisia din Guvern

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a dat demisia din Guvern, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Acesta a spus vezi tot »

 

Netanyahu, mesaj pentru bunul prieten, Liviu Dragnea

byby dragnea

 

Premierul israelian, Benjamin Natanyahu, a anunțat vineri la Varna în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă că mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este doar ”o chestiune de timp.”

În cadrul întâlnirii, șeful guvernului israelian a spus că poziția Guvernului României este cea corectă,în timp cea îmbrățisată de președintele Klaus Iohannis în acest moment este anacronică și nu ține pasul cu evoluțiile actuale din relațiile internaționale.

”Legăturile dintre noi sunt foarte strânse și calde. Am în vedere aici legăturile militare, dar nu numai. Poziția guvernului pe care îl conduceți este cea corectă în privința mutări ambasadei dumneavoastră la Ierusalim, în timp ce cea avută acum de președintele Iohannis și opoziția din România este anacronică.

Trebuie să ținem pasul cu evoluțiile din lume pentru că după cum vedeți tot mai multe state recunosc Ierusalimul și își mută reprezentanțele diplomatice acolo. E o chestiune de timp până va face și România acest lucru. Știu asta sigur”, ar fi spus premierul israelian la întâlnirea cu Viorica Dăncilă potrivit unor surse participante la întâlnire, potrivit Stiri pe surse.

Benjamin Netanyahu a mai spus că îi va transmite și personal președintelui Klaus Iohannis opinia și dorința sa, iar președintelui PSD, ”bunului meu prieten” Liviu Dragnea îi transmite ”calde salutări” și mulțumiri pentru ”poziția corectă”.

Premierul Viorica Dăncilă a mulțumit pentru cuvintele frumoase adresate României și guvernului pe care îl conduce.

La Varna, în Bulgaria, are loc o nouă reuniune la nivel înalt România – Bulgaria – Grecia – Serbia, la dejunul de lucru organizat în marja acesteia fiind invitat şi premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.