SURSE – Florin Cîțu a EXPLODAT, în spatele ușilor închise: ar putea prelua interimatul la Sănătate

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult vezi tot »

Începe războiul! Dacian Cioloș tună și fulgeră după revocarea lui Voiculescu: ‘Este absolut inacceptabil’

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care vezi tot »

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi – Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către vezi tot »

SCENE INCREDIBILE Spitalul Foișor EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis vezi tot »

Scenariul organizatorilor de nunți: Petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou vezi tot »

 

Oamenii de știință au găsit un virus care îi face pe oameni mai proști

virus-prost (1)

Oamenii de știință americani au descoperit un virus care îi poate face pe oameni proști sau le poate modifica abilitățile cognitive. Virusul ATCV-1 se depune în gâtul unei persoane, afectându-i funcțiile vizuale și capacitatea de localizare în spațiu.

Însă, acestea nu sunt singurele daune pe care acest virus le face creierului. De asemenea, ATCV-1 mai afectează și genele memoriei și emoției, arată studiul făcut de cercetătorii de la Universitatea din Nebraska din Statele Unite ale Americii. Oamenii de știință susțin că acesta este un exemplu impresionant, care arată că microorganismele inofensive pe care corpul uman le poartă ne pot afecta comportamentul și cunoașterea.

Mai întâi, ATCV-1 a fost descoperit la algele verzi, el ne mai fiind observat la oameni. Oamenii de știință din SUA au descoperit virusul din întâmplare în gâtul unui bărbat, în timp ce studiau microbii ce stau în gâtul oamenilor. Cercetătorii au fost surprinși să afle că ADN-ul virusului prezent în gâtul acestuia se potrivește cu cel prezent în algele verzi, potrivit The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din Nebraska nu au putut explica cum a ajuns ATCV-1 în gâtul bărbatului. Se pare că virusul care îi face pe oameni proști are o incidență destul de mare la corpul uman. La studiu au participat 92 de persoane, dintre care 40 au fost testate pozitiv cu acest virus. Asta indicând o incidență de 44%.

”Este un exemplu frapant ce arată că microorganismele ‘inofensive’ pe care le găzduim pot afecta comportamentul și percepția. Multe diferențe psihologice dintre o persoană A și o persoană B sunt imprimate în setul de gene pe care fiecare din ele o moștenește de la părinți, însă unele diferențe sunt date de microorganismele pe care le adăpostim și modul în care ele interacționează cu genele noastre”, spunea dr. Robert Yolken, virologul care a condus studiul.

Purtătorii acestui virus au avut rezultate mai slabe la testele pentru măsurarea vitezei și abilităților vizuale. În același timp, pacienții au avut rezultate mai slabe și la testele pentru măsurarea atenției.

Cercetătorii din Statele Unite au infectat 30 de șoareci cu virusul. Animalele au fost supuse unor teste într-un labirint și s-a constatat faptul că șoarecilor infectați cu ATCV-1 le-a lua mai mult timp să parcurgă labirintul decât celor sănătoși.

Organismul nostru transportă miliarde de viruși, bacterii și ciuperci. Majoritatea dintre acestea sunt de obicei inofensive. Cu toate acestea, rezultatele unor studii realizate de oamenii de știință demonstrează că unele dintre aceste microorganisme ne pot afectă creierul.