Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

Olguța Vasilescu explică de ce scad salariile: Se face o confuzie

BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA - CEX - PSD

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat, marți, de ce unele salarii au scăzut deși Guvernul PSD a promis în mai multe rânduri creșteri salariale după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

„Se face o confuzie între legea salarizării și transferul contribuțiilor. Legea salarizarii a fost adoptată în iunie 2017. Raportul între cel mai mic și cel mai mare a fost stabilit între 1, salariul minim brut pe economie, și 12, salariul președintelui, anterior era de 1 la 18. Niciun alt salariat din sistemul bugetar nu poate depăși salariul președintelui, așa cum era până acum. S-a știut că vor scădea salariile la cel puțin 3% din salariați încă din luna mai. Pentru a respecta raportul de 1 la 12 au fost necesare ajustări salariale atât în cadrul celor care depășeau salariul președintelui, cât și cei care depășeau grila pentru 2022.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.