Iohannis vrea o nouă lege a pensiilor – Olguța Vasilescu a răbufnit: ‘Eu le-am și desenat, că oamenii nu pricep decât așa’

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu iese la rampă după ce Klaus Iohannis a declarat, joi, că o nouă vezi tot »

Marcel Ciolacu, despre desființarea SIIJ: ‘PSD va vota în consecință’. Liderul PSD așteaptă opinia asociațiilor din Justiție

Marcel Ciolacu a declarat, referitor la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), că în cazul în care CSM și vezi tot »

Olguța Vasilescu, reacție după ultima decizie a lui Ludovic Orban: ‘O să murim de râs cu ăștia’

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, reacţionează la decizia lui Ludovic Orban de a-l numi la Ministerul Muncii, în vezi tot »

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa liberalilor în Parlament: ‘Să vedem cum vă închideți bugetul. PSD va veni cu amendamente’

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat, miercuri, că PSD va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul vezi tot »

Olguța Vasilescu îi ia prin surprindere pe liberali: ‘PSD votează eliminarea supraccizei la carburanți, dar prețul la pompă nu o să scadă. Dar dacă voi vreți…’

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat, miercuri, că PSD va vota proiectul pentru eliminarea supraccizei la carburanți. Fostul ministru al Muncii vezi tot »

 

Olguța Vasilescu îi aruncă mănușa lui Florin Cîțu: ‘Îl invit la o dezbatere unu la unu’. Va accepta ministrul Finanțelor provocarea?

olguta vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii în Guvernul PSD, îl provoacă la o dezbatere pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

„Acuză și își dă singur răspunsul. În fiecare an, am auzit același lucru de la ei: nu sunt suficienți bani de pensii și salarii. Și au fost de fiecare dată. În fiecare an, la final, se face o rectificare la bugetul de pensii. De ce? Răspunsul și l-a dat singur. Pentru că, până și în zilele acestea, se calculează pensii. Adică sunt mulți oameni care intră astăzi în sistemul de pensii și așa mai departe. Evident că nu au fost luați în calcul de la începutul anului. Dar ei sunt luați în calcul, de fiecare dată, la rectificările bugetare. Înțeleg că știa, dar a preferat să spună că am făcut noi nu știu ce nebunii pe acolo. Apoi… vorbea despre un deficit de 3 la sută. Ca să înțeleagă toată lumea ce înseamnă pentru noi să păstrăm deficitul sub 3: dacă deficitul este mai mare de 3, Comisia Europeană activează o clauză și ne obligă să tăiem din cheltuieli. De unde? De unde s-a tăiat și în 2010: salarii și așa mai departe. De fiecare dată, noi am încercat să ținem deficitul sub 3 la sută tocmai să nu vină cineva să ne oblige să facem aceste tăieri de cheltuieli. Domnul Cîțu a spus vedeți că se închide România pe 4 la sută. La un moment dat, într-un an, a spus că ne închidem pe 7 la sută deficit. Niciodată nu ne-am închis! El nu este în stare să închidă acest deficit la 3 la sută, ceea ce va cauza probleme în viitor”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena3.

„Spune despre banii pentru programul tomate și așa mai departe că nu au fost prinși în buget. Este o minciună! Și acum dacă mergeți în piețe, găsiți până în luna decembrie tomate românești tocmai pentru că fermierii și-au primit banii și au putut să acceseze acest program. Apoi vorbește despre restructurarea care trebuie făcută în ministere. Păi ce restructurare au făcut ei până acum, pentru că, deocamdată, la Ministerul Transporturilor înțeleg că sunt 116 posturi în plus față de ceea ce era înainte. Apoi au comasat Ministerele Educației și Cercetării și le-au dat un număr mai mare decât aveau cele două separat”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Ulterior, ea a lansat o provocare. „Sunt foarte multe lucruri. Eu îl invit pe domnul Cîțu, care este mare finanțist, la o dezbatere 1 la 1. Cu domnul Teodorovici înțeleg că nu a avut curaj. Eu nu am făcut economie, în schimb am învățat foarte multe în această perioadă în care am fost ministru al Muncii. Să discutăm, dacă vrea, într-o emisiune de televiziune, față în față, cu calculele pe masă!”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.