Autoritățile sunt în alertă – Cum arată traseul italianului bolnav de coronavirus? Bărbatul a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia

Autoritățile au stabilit traseul italianului bolnav de coronavirus în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci vezi tot »

Iohannis discută cu partidele despre viitorul premier. Când va ajunge echipa PSD la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele politice la consultări. Delegaţiile PNL, PSD şi USR vor fi primele care vezi tot »

Ședință CSAT pe tema coronavirusului

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri de la ora 14.00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), tema principală vezi tot »

Marcel Ciolacu a făcut anunțul înainte de consultările de la Cotroceni: PSD susţine guvern de specialişti sau de uniune naţională

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că partidul susţine un guvern “de specialişti” sau este dispus să facă parte vezi tot »

MAE confirmă: Cât a stat italianul în CRAIOVA. ”A avut întâlniri de afaceri”

MAE a transmis informații oficiale despre italianul confirmat cu coronavirus, după ce a fost în România la soția sa, la vezi tot »

 

Olguța Vasilescu îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Nu ar fi mai simplu să respecți legea?’

olguta vasilescu

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu îi răspunde lui Ludovic Orban după ce acesta a afirmat că avizul CES este unul consultativ și nu-l interesează ce spune Consiliul.

„Dupa ce Consiliul Economic si Social a dat comunicat de presa in care a aratat ilegalitatile savarsite de Guvernul Orban cand, noaptea ca hotii habarnisti, au dat 25 de ordonante de urgenta fara avizele prevazute de lege, Orban se “apără” spunand ca CES e format din ONG-urile “puse de Olguța Vasilescu”.
Probabil ca habar nu are din ce se constituie Consiliul Economic și Social… CES este format din 45 de membri, dintre care 15 sunt propuși de Patronate, 15 de confederațiile sindicale și 15 de ministrul Muncii, ei fiind numiți de prim-ministru. Nu toți cei 15 au fost propuși de mine, ca ministru, unii erau numiți deja.
Printre cei selectati, atunci cand eram ministru, se numără Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, care are 35.000 de membri, Daniela Doina Bololoi – Asociația Help Autism, Surcel Elena Cătălina – Asociația Telefonul Copilului, Laura Popescu – Asociația Orașelor din România. Procedura de selectie a fost facuta in functie de numarul de membri si activitatea asociatiilor respective.
Sunt nereprezentive aceste ONG-uri, Ludovic? Sunt PSD-iste? Mă faci să râd! Întreabă-i pe liderii lor ce partid au votat! Dar dacă au votat cu dreapta, nu înseamnă că vor accepta sa facă ilegalități doar pentru că, întâmplător, ai ajuns premier și crezi că toti trebuie să se supună fără rezerve atunci când tu incalci legea și vrei să îi târăști și pe ei în mocirla ta! Am inteles ca ai o problema cu cei 15 care, chipurile, au fost girati cu mine, dar cu ceilalti de la sindicate si patronate, pana la 45, ce te faci? Nu ar fi mai simplu sa respecti legea?”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.