PSD, apel către Guvernul Orban în plină criză: ‘să lase de-o parte orgoliile politice și să treacă la treabă!’

Partidul Social Democrat face un nou apel către Guvernul PNL după avertismentul lansat de ONU, OMS și Organizația Mondială a vezi tot »

Au rămas pe drumuri în plină criză: Sute de angajați ai unei fabrici din Craiova, disponibilizați

Aproximativ 230 de angajaţi ai unei fabrici din Craiova, care produce generatoare de curent, au fost disponibilizaţi, începând de marți. vezi tot »

AUSTERITATE? Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvernul Orban: ‘E nevoie de o reevaluare a veniturilor și a cheltuielilor’

Guvernul nu trebuie să se limiteze la o simplă rectificare bugetară, ci va trebui să facă o analiză cuprinzătoare, și vezi tot »

ALERTĂ – Încă o lună de stare de urgență în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că “va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă”. În acest sens, şeful statului vezi tot »

ALERTĂ – Încă 193 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în România. Bilanţul îmbolnăvirilor se ridică la 4.057

Încă 193 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ridicându-se la 4.057, conform datelor anunţate luni de autorităţi. vezi tot »

 

Olguța Vasilescu îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Nu ar fi mai simplu să respecți legea?’

olguta vasilescu

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu îi răspunde lui Ludovic Orban după ce acesta a afirmat că avizul CES este unul consultativ și nu-l interesează ce spune Consiliul.

„Dupa ce Consiliul Economic si Social a dat comunicat de presa in care a aratat ilegalitatile savarsite de Guvernul Orban cand, noaptea ca hotii habarnisti, au dat 25 de ordonante de urgenta fara avizele prevazute de lege, Orban se “apără” spunand ca CES e format din ONG-urile “puse de Olguța Vasilescu”.
Probabil ca habar nu are din ce se constituie Consiliul Economic și Social… CES este format din 45 de membri, dintre care 15 sunt propuși de Patronate, 15 de confederațiile sindicale și 15 de ministrul Muncii, ei fiind numiți de prim-ministru. Nu toți cei 15 au fost propuși de mine, ca ministru, unii erau numiți deja.
Printre cei selectati, atunci cand eram ministru, se numără Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, care are 35.000 de membri, Daniela Doina Bololoi – Asociația Help Autism, Surcel Elena Cătălina – Asociația Telefonul Copilului, Laura Popescu – Asociația Orașelor din România. Procedura de selectie a fost facuta in functie de numarul de membri si activitatea asociatiilor respective.
Sunt nereprezentive aceste ONG-uri, Ludovic? Sunt PSD-iste? Mă faci să râd! Întreabă-i pe liderii lor ce partid au votat! Dar dacă au votat cu dreapta, nu înseamnă că vor accepta sa facă ilegalități doar pentru că, întâmplător, ai ajuns premier și crezi că toti trebuie să se supună fără rezerve atunci când tu incalci legea și vrei să îi târăști și pe ei în mocirla ta! Am inteles ca ai o problema cu cei 15 care, chipurile, au fost girati cu mine, dar cu ceilalti de la sindicate si patronate, pana la 45, ce te faci? Nu ar fi mai simplu sa respecti legea?”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.