Olguța Vasilescu, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Nevăzătorilor

Mesajul ministrului Lia-Olguța Vasilescu cu ocazia Zilei Internaţionale a Nevăzătorilor. “Anual, la 15 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Nevăzătorilor vezi tot »

Guvernul a adoptat OUG privind legile justiției. Toader: Modificările, benefice pentru justiție

Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei., a anunţat luni ministrrul Justiţiei Tudorel vezi tot »

ULTIMA ORĂ – Dăncilă dă OUG pe legile justiției: Ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a legilor

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, referitor la OUG pe legile justiției, că soluția a fost discutată în cadrul întâlnirii vezi tot »

Cutremur în România, luni dimineață – Unde a avut loc și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 7.23, în județul Galați, la vezi tot »

Ședință extraordinară la Guvern – OUG pentru legile justiției, pe ordinea de zi a ședinței

Guvernul se reunește, luni dimineață, pe ordinea de zi a ședinței Executivului fiind o ordonanță de urgență pentru modificarea și vezi tot »

 

Olguța Vasilescu intervine furtunos: Nu sunt de acord cu scrisori trimise prin presă. Paul Stănescu îmi este amic

BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA - CEX - PSD

Olguța Vasilescu  a declarat, miercuri, că nu e de acord cu scrisori trimise prin presă și că, având în vedere că PSD este cel mai mare partid din țară, “nu trebuie să ne scoatem rufele murdare la geam”. Vasilescu a spus că soluția CEX trebuie să fie una echilibrată și că Paul Stănescu îi e amic. 

“Nu este în regulă să ne trimitem epistole prin presă. Suntem totuși cel mai mare partid din Europa, dacă este să ne raportăm la scorul electoral și categoric din România și nu cred că trebuie să ne scoatem rufele murdare la geam. Soluția găsită de CEX trebuie să fie una echilibrată pentru că suntem într-o poziție în care nu se admit greșeli, după aproape doi ani de guvernare bună. Nu sunt de acord cu scrisori trimise prin presă, ci cu discuții așezate în interiorul partidului pentru că nu ne fac bine deloc. Eu reprezint în Parlament județul care a adus cel mai mare număr de voturi. În acest sondaj comandat de noi partidul are 57%. Mie mi-e foarte greu să cred că sunt județe cu 10-15% ca să ajungă la acel scor dat ca fiind real. Dar să nu uităm că am pornit cu 35% în campania pentru parlamentare și am ajuns la 47% și eu cred că toți avem obligația să ducem guvernarea până la capăt și acest lucru nu-l putem face decât într-un partid unit”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, conform Mediafax.

Ministrul Muncii l-a catalogat pe Paul Stănescu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii, ca fiind un amic, împotriva căruia nu ar putea vota.

“Am un mesaj pentru toți cei trei semnatari. De când s-a pus problema să fie excluși în partid? Noi avem nevoie de o soluție echilibrată. Eu nu mă văd votând vreodată împotriva lui Paul Stănescu care îmi este amic. (Demisia lui Liviu Dragnea -n.r.) este o decizie pe care trebuie să o ia dumnealui. Demisia este un act unilateral. Nu pot eu să cer demisia cuiva. Haideți să ne gândim ce se întâmplă și după mai departe cu partidul. (…) Dar toate rufele murdare eu zic că trebuie să le spălăm în CEX și să ieșim de acolo cu o soluție agreată. Urmează să avem niște discuții foarte serioase, chiar dacă îndelungate și vom sta mai multe ore, toate lucrurile trebuie spuse acolo și nu în altă parte”, a completat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai precizat că, după părerea sa, șansele de reușită ale contestatarilor lui Liviu Dragnea sunt foarte mici, însă șansele ca PSD să piardă guvernarea sunt foarte mari.