Lia Olguța Vasilescu: Cetățenii să ceară explicații la asociațiile care nu doresc reabilitarea termică

383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea vezi tot »

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea vezi tot »

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului vezi tot »

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, vezi tot »

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

Un raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, vezi tot »

 

Olguța Vasilescu: Ne așteaptă patru ani de comedie neagră! Aveți ce ați votat, dragi bugetari!

lov

“Propaganda e isterizată… După ce au ținut isonul Ralucăi Turcan cu sporuri de 85 la sută in sectorul bugetar, astăzi, ne-a informat doamna Turcan că totul e, de fapt, fake news si că ea nu a spus că se taie sporurile niciodată.

Să nu vă închipuiți ca vreun PSD-ist mic, rău si roșu a îmbrăcat sacoul doamnei Turcan și a aruncat cu fake news-uri în popor. Pur și simplu a aflat și ea de aseară, de la Tv, că sporurile nu pot depăși 30 la sută pe ordonator de credite, că le plafoneaza legea. Si, după ce au reactionat toate organizațiile profesionale azi și au certat-o că e inadmisibil să fii ministrul Muncii și să nu știi legea salarizarii, nu era să recunoasca faptul că e buimacă!

A băgat-o pe aia cu fake news-ul, ca in campanie, cand ne asigura ca nu vor tăia nimic, că ciuma roșie inventează asta. Ne-a lămurit Câțu, la Digi TV: „vor scădea, anual, cheltuielile de personal din PIB” (deci tăieri de salarii și concedieri), pentru că „reprezintă o sumă mare, distribuită prost”, iar legea unică nu e echitabilă, fiindcă nu Johannis are cel mai mare salariu. Pai de ce nu-l mai are? Că în 2017 și 2018 îl avea. Nu cumva fiindcă din 2019 și până în 2021 indemnizațiile demnitarilor s-au plafonat și președintele țării a căzut iar cu salarizarea sub un simplu procuror? Păi cine să îi spună lui Câțu cum e cu ierarhia bugetarilor și cine e vinovat de prostiile făcute în ultimii doi ani? Că doamna Turcan e al doilea ministru al Muncii, după doamna Violeta, care modifică o lege pe care nici măcar nu a citit-o.

Și dacă ieri au aflat de la tv că nu există sporuri de peste 30 la sută per ordonator de credit, faptul că nu exista spor de calculator în legea salarizării nu s-a spus la nicio emisiune, iar azi au ținut-o lângă, și Câțu și Turcan și toată propaganda, că trebuie musai eliminat! Sporul de calculator s-a scos de câțiva ani din lege, dar a apărut, în schimb, anul trecut, sporul de covid pentru angajații din prefecturi. Puneti mâna și citiți, naiba, legea că cititul nu a omorât pe nimeni și vă ferește și de penibil!

Apropo! Mortală ideea lansată azi de Câțu, că dacă ești director în administrația locală, după câțiva ani să te muți la alt „departament”. Deci, dacă ești jurist și șef la juridic, peste patru ani, musai să te muți la economic. Ce dacă nu ești și economist! Câțu a decretat că trebuie să lași pe altul în loc! Iar secretarii generali trebuie să aibă mandat de șase ani, să nu se plafoneze, chipurile! Nici Codul Administrativ nu l-a citit! Secretarii de primării sunt evaluați, anual, de consiliile locale.

Ne așteaptă patru ani de comedie neagră! Aveți ce ați votat, dragi bugetari! Să nu aud că vă plângeți și strigați după PSD”, a spus fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu