Dăncilă închide gura cârcotașilor: ‘Noi am crescut pensiile. Pensionarii o văd şi o simt’

Viorica Dăncilă a reamintit miercuri că Executivul a crescut pensiile, adăugând că este “o abordare greşită” să se susţină contrariul.  vezi tot »

Dăncilă, fără emoții cu privire la moțiunea de cenzură: ‘Am încredere în susţinerea întregii coaliţii, am încrederea colegelor şi colegilor mei’

Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii pentru cabinetul pe care îl conduce vizavi de moţiunea de cenzură pe vezi tot »

Motto-ul României la Preşedinţia Consiliului UE va fi ‘Coeziunea ca valoare comună europeană’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că motto-ul României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi “Coeziunea ca valoare comună vezi tot »

Premierul a făcut anunțul: ‘Astăzi sunt ultimele discuții pe buget’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că în cursul acestei zile vor avea loc ultimele discuții cu privire vezi tot »

Dăncilă dezvăluie ce s-a discutat în CSAT, după ce Iohannis a suspendat ședința: ‘Nu am discutat despre aceste subiecte’

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că la ședința de marți a CSAT a discutat cu președintele Klaus Iohannis vezi tot »

 

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa lui Iohannis: ‘Nu știe să citească un buget’. Ce spune despre legea pensiilor

olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor față de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare și că președintele Klaus Iohannis nu știe să citească un buget.

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu față de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

“Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă și formula de calcul și vor avea de câștigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiți să meargă în județe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanțe și altele, se propune ca hotărâre de Guvern și apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări și atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii și salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă și nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariații”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu l-a mai acuzat pe președintele Klaus Iohannis că nu știe să citească un buget.

“Domnul președinte am înțeles că are părinții pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu știe cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem niște copii după taloanele de pensii ca să vadă și el cum au crescut pensiile”, a mai spus ministrul Muncii.