ALERTĂ – Viorica Dăncilă a convocat miniștrii în regim de URGENȚĂ pentru o ședință

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă s-a întors din concendiu cu o zi mai devreme decât era programat și a decis să vezi tot »

Dragnea, despre candidatul la prezidențiale din partea PSD-ALDE: ‘În 2019 probabil vom anunța’

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară că anunțul privind un eventual candidat unic al coaliției de guvernare PSD-ALDE vezi tot »

Dragnea, acuzații incendiare la adresa lui Iohannis: Este în stare de orice împotriva acestui Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seară, la România TV, că este absolut convins că preşedintele Klaus Iohannis va vezi tot »

Simona Halep a demolat-o pe Venus Williams – Românca s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup, după ce a învins-o, vineri (joi, vezi tot »

Legea pensiilor intră în dezbatere publică – Schimbări MAJORE în actul normativ

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind sistemul public de pensii. Proiectul de vezi tot »

 

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa lui Iohannis: ‘Nu știe să citească un buget’. Ce spune despre legea pensiilor

olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor față de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare și că președintele Klaus Iohannis nu știe să citească un buget.

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu față de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

“Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă și formula de calcul și vor avea de câștigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiți să meargă în județe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanțe și altele, se propune ca hotărâre de Guvern și apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări și atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii și salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă și nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariații”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu l-a mai acuzat pe președintele Klaus Iohannis că nu știe să citească un buget.

“Domnul președinte am înțeles că are părinții pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu știe cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem niște copii după taloanele de pensii ca să vadă și el cum au crescut pensiile”, a mai spus ministrul Muncii.