Dăncilă anunță că îi va trimite lui Iohannis noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi după CEx

Viorica Dăncilă a declarat luni că marți îi va trimite președintelui Klaus Iohannis nominalizările pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Ea vezi tot »

Dăncilă, ultimele informații despre OUG114: Atunci vom lua o decizie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că o decizie în privinţa modificării OUG 114 va fi luată după ce va vezi tot »

Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

 

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa lui Iohannis: ‘Nu știe să citească un buget’. Ce spune despre legea pensiilor

olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor față de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare și că președintele Klaus Iohannis nu știe să citească un buget.

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu față de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

“Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă și formula de calcul și vor avea de câștigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiți să meargă în județe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanțe și altele, se propune ca hotărâre de Guvern și apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări și atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii și salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă și nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariații”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu l-a mai acuzat pe președintele Klaus Iohannis că nu știe să citească un buget.

“Domnul președinte am înțeles că are părinții pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu știe cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem niște copii după taloanele de pensii ca să vadă și el cum au crescut pensiile”, a mai spus ministrul Muncii.