Viorica Dăncilă anunță că arabii vin să investească în România

Premierul Viorica Dăncilă susține că atât Turcia, cât și Emiratele Arabe Unite și-au arăta disponilbilitatea de a investi în România. vezi tot »

Olguța Vasilescu – Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a spus că Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial și vezi tot »

ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii: vine frigul, lapovița și ninsorile

Vremea se schimbă în acest sfârşit de săptămână, anunţă ANM, precizând că vor fi ploi şi temperaturi cuprinse între 16 vezi tot »

CNAIR intervine în FORȚĂ în scandalul Firea – Dăncilă privind Centura București – Anunț de ULTIMĂ ORĂ

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) neagă afirmațiile pe care Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a făcut, vineri, vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, REPLICĂ INCENDIARĂ la documentul privind înghețarea salariilor din 2019

“Iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii și salarii”, iar “nu se aplica legea salarizării”. Asta vezi tot »

 

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa lui Iohannis: ‘Nu știe să citească un buget’. Ce spune despre legea pensiilor

olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor față de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare și că președintele Klaus Iohannis nu știe să citească un buget.

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu față de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

“Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă și formula de calcul și vor avea de câștigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiți să meargă în județe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanțe și altele, se propune ca hotărâre de Guvern și apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări și atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii și salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă și nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariații”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu l-a mai acuzat pe președintele Klaus Iohannis că nu știe să citească un buget.

“Domnul președinte am înțeles că are părinții pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu știe cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem niște copii după taloanele de pensii ca să vadă și el cum au crescut pensiile”, a mai spus ministrul Muncii.