Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum vezi tot »

Viorica Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis să semneze decretele. Vom merge în Parlament cu o nouă propunere de Guvern

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze de îndată decretele și să respecte Constituția pe vezi tot »

Iohannis primește o „lovitură” de la CCR – este obligat să revoce miniștrii

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși vezi tot »

Viorica Dăncilă, discuții cu premierul Poloniei la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în vezi tot »

Vești BUNE pentru familiile cu doi sau mai mulți copii – Senatul a adoptat programul Prima Casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului “Prima Casă”. Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu vezi tot »

 

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa PNL: ‘Cum dracului vine criza peste noi doar cand se apropie astia de guvernare?’

BUCURESTI- CAMERA DEPUTATILOR- LEGISLATURA 2016-2020

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a reacționat dur după ce PNL a anticipat o recesiune tehnică.

„Baietii de la PNL va pregatesc psihic! Vin la guvernare, deci vin taierile! Greaua mostenire, OUG 114/2018 etc… Stiti poezia! Cu datele INS si EUROSTAT nu prea se pun ei de acord insa! Romania are cea mai mare crestere economica din Europa de vreo trei ani, somajul scade, datoria publica scade! Cum dracului vine criza peste noi doar cand se apropie astia de guvernare?”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susține că timp de trei luni consecutive producția industrială a fost în scădere, acuzând că asta este o urmare a măsurilor Guvernul PSD și a premierului Viorica Dăncilă care refuză să plece de la Palatul Victoria. Acesta anticipează o recesiune tehnică.

„În timp ce Dăncilă face fel de fel de scamatorii pentru a rămâne la Palatul Victoria, guvernarea PSD a eșuat lamentabil și acest lucru nu mai poate fi ascuns nici măcar de statisticile oficiale care arată că producția industrială este pur și simplu în cădere liberă față de începutul anului.

Graficul din imagine arată evoluția producției industriale din prima jumătate a anului față de luna decembrie a anului trecut când a fost adoptată Ordonanța 114 care a lovit cu puterea unui baros în mai multe sectoare esențiale pentru economie (energie, telecomunicații, bănci, construcții, fonduri de investiții etc.)

Rezultatul măsurilor economice aberante, adoptate peste noapte de Guvernul Dăncilă, nu a întârziat să apară și chiar din luna următoare, am avut un un prim semnal de scădere a dinamicii producției industriale, cu 2,4 puncte procentuale.

Au urmat câteva luni de băltire în prostie a membrilor Guvernului Dăncilă, cu declarații contradictorii și confuze privind soarta OUG 114 iar industria a dat semnale timide de stabilizare.

Odată însă cu întărirea convingerii investitorilor din economie că guvernarea PSD nu are de gând să revină asupra acestor măsuri toxice și să repare stricăciunile făcute, concomitent cu înrăutățirea perspectivelor economice ale principalilor parteneri comerciali, evoluția producției industriale a luat-o la vale intrând într-un picaj accelerat, de speriat pentru orice guvernare responsabilă normală.

Dinamica producției industriale în luna iulie s-a redus cu 8,6 puncte procentuale față de sfârșitul anului trecut, ceea ce echivalează cu o adevărată prăbușire, reflectată într-o scădere continuă a nivelului de producție de la o lună la alta începând cu luna mai.

Căderea producției industriale, timp de trei luni consecutive, anunță deja termenii unei recesiuni tehnice și este ca fulgerul care anticipează averse severe în economie în perioada următoare.

Pentru o răsturnare a evoluțiilor negative din economie este nevoie urgent de o schimbare a acestei guvernări eșuate ca un prim semnal pentru recâștigarea încrederii investitorilor în perspectivele economiei românești. Iar, într-o Românie normală, recâștigarea încrederii investitorilor privați se poate face doar dacă intervenția arbitrară și peste noapte a statului în economie este eliminată și se oferă garanții credibile de stabilitate și predictibilitate legislativă și economică.”
#GuvernareaEsuata”, a scris Ionel Dancă, vineri, pe Facebook.