Marcel Ciolacu, vești bune: PSD va depune un amendament la legea bugetului pentru dublarea alocaţiilor copiilor

PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe 2020 prin care propune dublarea alocaţiilor pentru copii, iar, vezi tot »

Marcel Ciolacu anunță că PSD ar putea sesiza CCR pe asumarea răspunderii Guvernului

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD momentan nu ia în calcul depunerea unei moțiune de cenzură privind asumarea răspunderii vezi tot »

Raed Arafat, apostrofat pe aeroport – Olguța Vasilescu a luat foc: ‘Cand PNL trimite retarzii sa ii rezolve treaba murdara’

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, reacţionează la ştirea despre incidentul de la aeroport, unde Raed Arafat vezi tot »

Ciolacu, reacție acidă la afirmațiile lui Iohannis: ‘Golănesc’ e când Orban trimite legi în Parlament fără să ţină cont de avizul Consiliului Legislativ

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat la afirmaţia lui Klaus Iohannis care a catalogat moţiunea pe Finanţe drept vezi tot »

PSD a explodat după propunerea lui Ludovic Orban cu privire la salariați: ‘Un dar otrăvit. Ne opunem’

Social-democrații susțin că propunerea prim-ministrului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de vezi tot »

 

Olguța Vasilescu, votată în Parlament pentru funcția de secretar al Camerei Deputaților

sursa: Epoch Times România

Biroul permanent a luat act de demisia lui Mircea Drăghici din funcția de secretar al Camerei Deputaților și a decis ca noua propunere pentru această poziție, Lia Olguța Vasilescu să fie stabilită, în plenul de luni, prin vot secret cu bile, după „Ora Premierului”, informează Mediafax.

Deputatul PSD Mircea Drăghici a demisionat din funcția de secretar al Camerei Deputaților, iar decizia a fost adusă la cunoștință luni Biroului Permanent. Acesta va fi șeful campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, așa cum s-a stabilit în ultimul BPN al PSD, când s-a decis și că social-democrații nu-l mai propun la conducerea Autorității Electorale Permanente, așa cum era stabilit.

Votul pentru Lia Olguța Vasilescu va avea loc luni în plenul Camerei Deputaților, după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, la ora 16.00, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Mircea Drăghici a fost propus de PSD secretar al Camerei Deputaților în septembrie 2018. Anterior, deputatul PSD a fost chestor al forului legislativ.

Lia Olguța Vasilescu va fi, de asemenea, consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală, după cum a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, duminică.

Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD și ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de șeful statului. De asemenea, și Drăghici a fost propus pentru funcția de ministru al Transporturilor, însă s-a retras după ce șeful statului a refuzat să dea un răspuns după mai multe refuzuri.