Sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși – Ce NU e bine să faci astăzi? Tradiții, celebrări și obiceiuri magice

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc marți Schimbarea la Faţă a Domnului, o sărbătoare care aminteşte minunea pe care Iisus o vezi tot »

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de rectificare a bugetului – Cum sunt împărțiți banii

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de rectificare a bugetului, cheltuielile bugetului general consolidat se majorându-se cu suma de 3.959,4 milioane vezi tot »

Rezultat SFÂȘIETOR: Probele ADN confirmă că Alexandra a fost ucisă

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis către DIICOT raportul de expertiză ADN, iar potrivit acestuia în butoiul din vezi tot »

Operațiune de amploare după disparițiile din Caracal – Fifor anunță că Poliția începe verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara

 Poliția Română începe vineri verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara, anunță, pe Facebook, ministrul interimar al Internelor, Mihai vezi tot »

CSU Craiova s-a calificat DRAMATIC, în turul 3 preliminar al Europa League: Portarul Mirko a apărat 3 penaltiuri

Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul lui CSU Craiova în meciul cu Honved Budapesta, în Bănie. Italianul a apărat 3 vezi tot »

 

Olguța Vasilescu, votată în Parlament pentru funcția de secretar al Camerei Deputaților

sursa: Epoch Times România

Biroul permanent a luat act de demisia lui Mircea Drăghici din funcția de secretar al Camerei Deputaților și a decis ca noua propunere pentru această poziție, Lia Olguța Vasilescu să fie stabilită, în plenul de luni, prin vot secret cu bile, după „Ora Premierului”, informează Mediafax.

Deputatul PSD Mircea Drăghici a demisionat din funcția de secretar al Camerei Deputaților, iar decizia a fost adusă la cunoștință luni Biroului Permanent. Acesta va fi șeful campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, așa cum s-a stabilit în ultimul BPN al PSD, când s-a decis și că social-democrații nu-l mai propun la conducerea Autorității Electorale Permanente, așa cum era stabilit.

Votul pentru Lia Olguța Vasilescu va avea loc luni în plenul Camerei Deputaților, după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, la ora 16.00, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Mircea Drăghici a fost propus de PSD secretar al Camerei Deputaților în septembrie 2018. Anterior, deputatul PSD a fost chestor al forului legislativ.

Lia Olguța Vasilescu va fi, de asemenea, consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală, după cum a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, duminică.

Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD și ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de șeful statului. De asemenea, și Drăghici a fost propus pentru funcția de ministru al Transporturilor, însă s-a retras după ce șeful statului a refuzat să dea un răspuns după mai multe refuzuri.