Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Peste 120 de oameni au fost salvați de pe munte în ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo extreme solicită echipele salvamont

272221053_7054811764559925_5807433534915123014_n

Echipele salvamont din țară au salvat peste 120 de oameni în 24 de ore. Numărul apelurilor s-a dublat față de ziua precedentă.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 104 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 123 de persoane, dintre acestea, 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 50 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România duminică pe pagina de Facebook.

Recent, salvamontiștii au căutat mai bine de o oră un turist care s-a pierdut de grupul său, după ce au fost surprinși de viscol, în timp ce se întorceau de la Bâlea Lac. Bărbatul a fost găsit de salvamotiști cu hipotermie ușoară și degerături.

Salvamontiștii le cer turiștilor care vor să parcurgă trasee montane în perioada în care au fost anunțate fenomene meteo extreme să fie precauți și să se echipeze cu kitul de avalanșă.