Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate vezi tot »

Mircea Geoană recunoaște implicarea NATO în războiul împotriva Rusiei: Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că Fedeeraţia Rusă stagnează în sudul şi în estul Ucrainei, precizând vezi tot »

TVR se dezlănțuie în scandalul Eurovision: ‘Am acordat punctaj maxim Moldovei. Regulile au fost schimbate în timpul jocului’

“Am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind vezi tot »

A câștigat Ucraina finala Eurovision prin furt? Voturile României și Moldovei, oferite forțat Kievului

Scandalul punctajului zero dintre România și Moldova la Eurovision naște noi controverse! Asta după ce Uniunea Europeană de Radio şi vezi tot »

Sorin Oprescu, condamndat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Curtea de Apel vezi tot »

 

Peste 120 de oameni au fost salvați de pe munte în ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo extreme solicită echipele salvamont

272221053_7054811764559925_5807433534915123014_n

Echipele salvamont din țară au salvat peste 120 de oameni în 24 de ore. Numărul apelurilor s-a dublat față de ziua precedentă.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 104 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 123 de persoane, dintre acestea, 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 50 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România duminică pe pagina de Facebook.

Recent, salvamontiștii au căutat mai bine de o oră un turist care s-a pierdut de grupul său, după ce au fost surprinși de viscol, în timp ce se întorceau de la Bâlea Lac. Bărbatul a fost găsit de salvamotiști cu hipotermie ușoară și degerături.

Salvamontiștii le cer turiștilor care vor să parcurgă trasee montane în perioada în care au fost anunțate fenomene meteo extreme să fie precauți și să se echipeze cu kitul de avalanșă.