Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este “inuman” ca vezi tot »

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții vezi tot »

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu conduce detașat în sondaje

Conform cotidianul.ro, Lia Olguța Vasilescu conduce în topul preferințelor electoratului cu 49%. Pe locul doi e Antonie Solomon cu 20%, vezi tot »

Cosmin Vasile, propunerea PSD Dolj la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județen Dolj. ” Vă mulțumesc pentru vezi tot »

 

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

peste-75-milioane-de-euro-din-fonduri-europene-accesate-de-primaria-craiova-pentru-imbunatairea-transportului-public
Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în acest sens, inclusiv fonduri europene. Unul dintre aceste proiecte este cel care prevede achiziția a 16 autobuze electrice de ultimă generație, contract semnat în primăvara acestui an.

 „Este un pachet de 16 autobuze electrice pentru care deja a fost adjudecată şi licitaţia de furnizare a lor. Ele sunt în perioada de construcţie. Termenul ar fi undeva la începutul anului viitor pentru primul autobuz. Noi sperăm să primim încă de anul acesta măcar unul-două autobuze, să le trimitem deja pe traseu. Valoarea acestui proiect este de 16,6 milioane euro şi prevede nu numai achiziţia de 16 autobuze electrice, dar şi reabilitarea arterelor pe unde circulă şi mai ales a intersecţiilor, în aşa fel încât transportul cu ele să devină prioritar, să devină acel mijloc de transport care te aduce în cel mai scurt timp din punctul A în punctul B”, a afirmat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

De asemenea, urmează a fi scoasă la licitaţie achiziţia altor 30 de autobuze electrice, pachet cu o valoare de peste 20 milioane euro. În plus, administraţia craioveană s-a preocupat de îmbunătăţirea transportului public în comun cu tramvaiul. „Am intrat în forţă imediat, în 2017, când a apărut ghidul solicitantului, plecând de la ideea că trebuie să accesăm absolut tot ce se poate. Şi am început, bineînţeles, cu necesitatea cumpărării de tramvaie, pentru a elimina pe cele care sunt foarte vechi şi depăşite atât tehnologic cât şi ca vârstă. Când am început derularea achiziţiei de tramvaie, am constatat că sunt două tronsoane de cale de rulare în capetele din Severinului şi din Henri Ford, care nu au fost reabilitate pe fondurile de infrastructură anterioare şi le-am prins şi pe acelea. Am ajuns ulterior la concluzia că nu putem să venim cu astfel de tramvaie într-un depou de tramvaie care are peste 40 ani vechime şi este necesar unul modern, care să fie dotat cu aparatură. Astfel, am introdus în proiect şi depoul de tramvaie şi uşor, uşor ne-am dus pe toată această axă şi am ajuns la 160 milioane de la cele 47 milioane inițial”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Primăria Craiova are şi un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 17 tramvaie. Acum se aşteaptă stabilirea unui furnizor. „Cu această ocazie, prin intermediul dumneavoastră, poate că oful nostru va ajunge și la Ministerul Dezvoltării, din nou, cum am procedat, la un moment dat, şi în cazul Colegiului Carol I, când lucrurile au fost urgentate după numeroase declarații publice pe care le-am făcut. Licitaţia pentru cele 17 tramvaie cred se află în evaluare din luna februarie. Sper să se finalizeze, să nu uităm că este la a treia încercare, de atunci au mai fost două anterioare la care nu s-a prezentat nimeni. De data aceasta, am înțeles că sunt patru furnizori și sper să avem, cât mai repede, un câştigător al licitaţiei,” a mai precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Investim pentru oameni!
O campanie a Primăriei Municipiului Craiova.