Kovesi, drum anevoios spre șefia Parchetului European. Ce scrie The Sunday Times

Alegerea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror-şef european nu mai pare la fel de sigură ca în urmă cu vezi tot »

Iohannis cere demiterea! Carmen Dan răspunde dur: Președintele se află într-o situație penibilă

Carmen Dan a avut o primă reacție, după ce Președintele i-a cerut demisia după problema cu voturile diasporei la alegerile vezi tot »

Carmen Dan rupe tăcerea după condamnarea lui Dragnea: Cei din PSD au perceput acest lucru ca un șoc

Carmen Dan a vorbit în exclusivitate, pentru Antena 3, despre condamnarea fostului lider PSD. Ministrul de Interne susține că a vezi tot »

Dăncilă, despre pactul propus de Klaus Iohannis: Nu avem de ce să semnăm acest acord

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat joi, la finalul CEx al PSD, că partidul pe care îl conduce interminar nu se vezi tot »

Anunț SURPRIZĂ în CEx – Șerban Nicolae dorește să se înscrie în cursa pentru prezidențiale

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a anunțat, în ședința Comitetului Executiv de joi, dorința de a candida la alegerile prezidențiale, au vezi tot »

 

Pește STRICAT în hypermarketuri – Liviu Dragnea a luat foc: ‘Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine’

dragnea 2

Liviu Dragnea a declarat că amenzile aplicate de ANPC din cauza neregulilor descoperite la peștele de import care s-au ridicat la 200.000 lei înseamnă mai nimic pentru un lanț uriaș de magazine. Liderul PSD a atacat și PNL care a susținut că se mănâncă bine în România de când suntem în UE.

„Nu pot să fiu satisfăcut, dar ceea ce spun eu de foarte mult timp că în România se comercializează produse stricate, de calitate inferioară, care nu sunt sănătoase începe să se dovedească. Și o spun cu regret. Eu am văzut niște poze. Nu recomand tuturor să vadă acea hrană. Mă gândeam să pui pe masă unor copii să mănânce pește. Legea cu dublu standard se dovedește a fi mult mai importantă decât la început. Legea pe care am depus-o vine și cu zonă de infracțiune. Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine. Ce fac aceste lanțuri? În țările de origine ei pun pește, carne de calitate proaspătă”, a afirmat Liviu Dragnea, vineri la DC News.

Liderul PSD a precizat că a fost șocat când un liberal a încercat să îi convingă pe români că produsele importante în țara noastră sunt de calitate inferioară, recomandându-le celor din PNL să mânânce ei pește acela stricat.

„Ce m-a șocat de fapt. Un candidat de la PNL încerca să ne convingă acum câteva zile că este o minciună asta și că în România se mănâncă mai bine de când am intrat în UE. Să mănânce peștele ăla el și liberalii pentu că nu vor susține în PE această prevedere. De ce să nu susțină? Că nu au curaj să vorbească cu șefii lor. Prima țară care a elaborat proiectul de lege suntem noi. Va dura mult în instituțiile europene, în PE, în CE până se va adopta ceva valabil pe toată UE, pentru că sunt interese ale companiilor. La noi legea va intra în vigoare indiferent cât vor dori Iohannis și cei din Opoziție să o blocheze. Noi vrem să ne apărăm sănătate noastră și a copiilor noștri”, a completat Dragnea.

Acesta a adăugat că își dorește să fie respectată legea și măsurile proiectul de lege împotriva dublului standard pe care l-a inițiat va duce la măsuri extrem de dure.

„Ce ne dorim e să respecte legea. Ei au standarde dar vrem să le aplice și în alte țări. Odată legea aprobată măsurilor vor fi extrem de dure. Am discutat cu cei de la Protecția Consumatorului și Autoritatea Sanitar Veterinară trebuie să își facă investiții și să facă laboratoare. Vreau să știu ca și cumpărător de când e congelată carnea aia. E congelată de o săptămână, de trei ani, de douăzeci de ani. Spuneți-mi un vânzător care și-ar permite să vândă în Germania așa ceva în galantar”, a conchis Dragnea.

Reacția liderului PSD vine după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit mari nereguli la peștele de import, în hypermarket-urile din zona București-Ilfov, după ce au efectuat o serie de acțiuni de verificare urmărind recepționarea, depozitarea, procesarea și comercializarea mărfii.

Mari nereguli găsite la peștele de import, în hypermarket-urile din zona București-Ilfov, într-o singură zi de controale efectuate de ANPC.

Într-o singură zi au fost controlați 11 operatori economici și au fost aplicate 10 amenzi contravenționale în valoare de 200.000 lei și un avertisment. Urmare a deficiențelor constatate, a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de pește și produse din pește, în valoare de 40.000 lei.

Un proiect de lege iniţiat de Liviu Dragnea prevede sancţionarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizaţia de funcţionare a comerciantului pe 6 luni.