Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Pilot american: Avioanele F-35 pot distruge complet forțele rusești. F-16, modelul pe care îl are România, ”nu ar supraviețui”

f35

Unul dintre cei mai experimentați piloți de avioane de luptă, care a testat majoritatea modelelor folosite la ora actuală, spune că F-35 este avionul perfect pentru operațiunile din Ucraina și poate învinge atât forțele aeriene, cât și cele terestre, rusești.

Billie Flynn este un pilot de încercare ce a testat majoritatea avioanelor de luptă foloste în ziua de azi și a fost implicat personal în dezvoltarea ultimei generații de avioane invizibile F-35. El a explicat pe larg într-un interviu pentru publicația de specialitate The Aviationist de ce acest model de aeronavă poate fi cheia victoriei într-un război cu Rusia.

”F-35 poate să distrugă orice rachetă sol-aer, apoi să neutralizeze toate amenințările de la sol și să obțină și dominația spațiului aerian, pentru că va lichida și orice amenințare de acolo. Gândiți-vă doar că noi îi vedem, ei nu ne văd. E ca și cum ai juca fotbal și una dintre echipe ar fi invizibilă. [...] Într-o lume paralelă, fiindcă nu am vrea să fim atrași într-un război în Ucraina, F-35 ar distruge complet forțele rusești”.

La începutul lunii februarie, președintele Iohannis a anunțat că România vrea să cumpere avioane F-35. Polonia a semnat deja un contract în acest sens, urmând să primească cele 32 de aeronave începând cu anul 2024. La fel ca și Polonia, România are acum avioane F-16, iar tranziția de la acest model la cel de ultimă generație nu este la fel de complicată precum cea de la avioanele sovietice la cele americane.

”Ca pilot de încercare pentru Lockheed Martin, am testat avioanele polonezilor și le cunosc capabilitățile. Când au preluat F-16, a fost un uriaș pas înainte pentru modernizarea unei forțe aeriene care fusese parte din Pactul de la Varșovia, a trebuit să-i facem să înțeleagă cum gândim în Occident și cum să se adapteze la un avion extrem de puternic. [...] Vedem acum, după ce au trecut anii, că antrenamentul și integrarea au avut succes și vedem cât de capabili sunt piloții polonezi cu aceste avioane, iar această experiență le va folosi când vor integra F-35”, a explicat Flynn pentru The Aviationist – iar situația expusă de el se aplică și în cazul țării noastre.